Gå til sidens hovedinnhold

– En ære å kunne arrangere dette

To nye banerekorder og kjempestemning under «Gamle Fredrikstad Open»

Artikkelen er over 5 år gammel

Med godt vær og to ganger knusing av banerekord ble Norgescupen-arrangementet til Gamle Fredrikstad Golfklubb i helgen, en stor suksess.

Norgescupen er det øverste nivået for seniorer i Norge, noe som betydde at det var både profesjonelle og amatører på Kongsten i helgen. På banen var det dog en amatør, i Tobias Gressum Pettersen som var overlegen.

To nye banerekorder

Allerede på lørdag tok han banerekorden på Kongsten, med å gå gjennom på 70 slag.

–Jeg har spilt stabilt og godt hele helgen, det startet allerede på lørdag. hvor jeg fikk en «steady go», forklarer Gressum Pettersen.

Søndag var han enda mer overlegen, og greide seg med kun 67 . Naturligvis ga det en overlegen seier, foran Marcus Eidelöf og Fredric Sundberg.

– Veldig gøy å ta banerekorden, og gå til topps. Det er den gjeveste seieren jeg har hittil, sier 22-åringen som kommer fra Sarpsborg, men nå bor i USA og spiller college-golf der.

Fornøyd Brovold

Tidligere proffgolfer Lars Petter Brovold kunne notere seg for en femteplass. Han skulle gjerne gjort det bedre, men var fornøyd med prestasjonen.

– Jeg gjør det godt egentlig, man må bare innse at man ikke trener nok golf til å være helt der oppe å kjempe lenger, utdyper Brovold.

– Men det var veldig morsomt å spille, og jeg dro nok noen fordeler av å kjenne banen ut og inn, smiler han.

Stort å arrangere

Å få arrangere Norgescup, var også noe golfklubben satte pris på.

– Det er veldig gøy, og noe vi ser på som en stor ære å kunne arrangere et så stort arrangement, sier formann i Gamle Fredrikstad Golfklubb, Bernt Kristian Berntsen.

Bak arrangementet lå det naturligvis også en stor dugnadsinnsats bak.

– Jeg vil anslå rundt 400 dugnadstimer for å få dette til. Men alt fra store til små i klubben stiller opp, og det har kun vært positive tilbakemeldinger fra de frivillige hele veien, forteller turneringsleder, Cato Ruud.

Skryt for arrangementet

Blant spillere og tilskuere var det også god stemning, og bred enighet om at det arrangementsmessig var en suksess.

– Det har absolutt vært en bra turnering, gode forhold, og en flott bane, som har et stort potensiale, forklarer seiersherren, Gressum Pettersen.

Også forholdene sto Gamle Fredrikstad Golfklubb bi denne helgen.

– I tillegg til sol, så har vi også hatt to helt vindstille dager. Det tror jeg ikke at jeg har opplevd her ute de to årene vi har vært her, sier Brovold med et smil.

– Vi burde nesten hatt litt mer vind, så spillerne fikk kjent ordentlig på hvor vanskelig banen er, spøkte formann i GFK, Bernt Kristian Berntsen.

Kommentarer til denne saken