Litt regn og ruskevær satte ingen stopp for løpefesten fra Sarpsborg til Fredrikstad, hvor hele 1.300 var påmeldt.

Rekordknusing

Først av alle i mål var August Flø (21) fra FIF. Han løp i mål på tiden 51:01, med det knuste han løyperekorden med over fire minutter.

– Det var veldig kult å klare rekord. Jeg hadde planer om å ta den, men trodde nok at jeg ville løpe på litt over 52 minutter. Så det var en positiv overraskelse å løpe så fort, forteller en fornøyd Flø, som tidligere også har vunnet nyttårsløpet i sentrum.

I tillegg til Flø  var det også tre andre løpere som løp under den tidligere rekorden.

Mens guttene leverte rekorder skulle ikke jentene være noe dårligere, men der var det sarpingene som måtte trå til. Julie Larsen (18) fra Sarpsborg IL løp inn på tiden 01:00:01, fem minutter raskere enn den tidligere rekorden.

– Hvordan var det å løpe?

– Jeg løp det jeg klarte, og at det holder til en så bra tid og bli beste jente er gøy, sier 18-åringen, som ikke synes at regnet ble noen hindring.

– Det var litt kaldt til å begynne med, men man ble fort varm. Løypa var fin, og det at det regnet gjorde at underlaget ble kompakt, så det hjalp faktisk litt, sier Flø om forholdene.

10. klasse klinte til

I stafett-klassen var det enda yngre ungdom som viste seg som de sprekeste. Team Kvernhuset med Stian Pedersen, Jonas Fjæraa, Kristian Saur Modahl, Andreas Kristensen og Martin Larsen, alle fra 10C på Kvernhuset ungdomsskole vant herrestafetten.

I tillegg løp også Eirik Imrik, Henrik Lien, Halvor Mathisen og Sondre Ottesen for Kvernhuset-laget.

- Vi hadde egentlig som mål å komme topp ti, samt å løpe på under en time, så dette var helt topp, sa guttene etter å ha feiret sammen i målområdet etter at Andreas Kristensen løp inn og sikret seieren.

Tidene deres var totalt på litt over 57 minutter.

Mixed stafetten ble vunnet av Tean sentrum fysioterapi.

Glommaløpet

Går fra Sarpsborg til Fredrikstad: 10 miles (16 km).

Underlaget er grus og løypeprofilen er flat. Flere klasser, stafett og eget barneløp.

Starten for løpet går på torget i Sarpsborg. Videre går løypa gjennom Kulåsparken, over Sannesundsbrua, langs Glommastien (østsiden av Glomma), under Fredrikstad brua, med målgang i Nordens best bevarte festningsby – Gamlebyen.

Drikkestasjoner ved 4.5, 9.5 og 14.5 km.