Det ble en dag fylt med glede, latter men også litt skuffelse for byens golfinteresserte. Søndag var det nemlig nok en gang duket for FB Open på Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Etter 18 hull og 38 poeng ble det til slutt Markus Pedersen som stakk av med seieren.

– Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle vinne, jeg har spilt golf i fem måneder så å vinne denne turneringen var et lite sjokk, sier den jordnære 14-åringen.

Premien var heller ikke bare bare. Markus, som verken har lappen eller kan øvelseskjøre endte opp med fri bruk av en bil i hele to måneder.

– Det blir nok av jobb på pappa fremover nå. Jeg kan jo ikke kjøre selv, så pappa må stille opp, ler han.

Bildeserie

Se bildene fra FB Open 2016 på Gamle Fredrikstad Golfklubb

Stolt far

Faren til Markus, Torgeir Pedersen har også vunnet denne turneringen, det første året den ble arrangert. Han er veldig imponert og overrasket over sønnens prestasjon på golfbanen.

– Det var veldig uventet for meg også. Jeg er imponert over hva han har prestert på så kort tid, en seier i Narvesen Tour samt et par andre og tredjeplasser er jeg veldig stolt over. Gøy at vi begge har vunnet denne turneringen, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

 

At sønnen nå disponerer bil i to måneder synes far Torgeir er gøy.

– Markus får vel litt «limoservice» de to neste månedene. Det er bare gøy, hvert fall når han har fått smaken på golf. Han liker å trene, og har ingenting imot å stå å terpe på ting han kan bli bedre på, avslutter han.

Fornøyd arrangør

Instruktør og leder for turneringskomiteen Freddy Nordmark er fornøyd med turneringen, og gleder seg over at golfinteressen i byen øker sakte, men sikkert.

– Det er tredje gangen vi arrangerer denne turneringen nå, og vi føler at ting bare blir bedre og bedre. Vi er fornøyde med årets deltagertall også, 58 spillere, sier han.

Slaget om Onsøy

På Onsøy var det også turnering. Ole Kristian Arnesen, leder på Onsøy GK og Finn Egil Borge Hansen, leder på Huseby og Hankø GK synes det er gøy at klubbene kan komme sammen og gjøre noe felles.

– Det er gøy at vi kan ha en turnering sammen, å samle alle medlemmene og ha en felles turnering, er de begge enige om.