Lederkrise i skiklubben – ingen vil være verken leder eller nestleder

Gir seg: Ove Sanna  takker for seg som FSK-leder, men klubben sliter med å finne en person til å overta etter Sanna.

Gir seg: Ove Sanna takker for seg som FSK-leder, men klubben sliter med å finne en person til å overta etter Sanna. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang i historien fikk ikke Fredrikstad Skiklubb fylt leder- og nestledervervet på klubbens ordinære årsmøte. Nå må valgkomiteen jobbe på overtid.

DEL

– Det er beklagelig at vi ikke har kommet i mål med de to toppvervene, sier leder av valgkomiteen, Johannes Kahrs.

Han og resten av valgkomiteen har i lengre tid jobbet for å fylle leder- og nestledervervet etter Ove Sanna og Brit Gløersen, som tidligere varslet at man ville takke for seg etter flere års innsats.

– Hvor vanskelig har det vært?

– Vi har spurt en god del kandidater – personer vi mener kan være aktuelle – men om noen føler seg forbigått og har lyst til å påta seg et av vervene er det bare å ta kontakt, sier Kahrs som håper å komme i mål til det ekstraordinære årsmøte som snart vil bli berammet.

– Det sier seg selv at en klubb som FSK må ha en leder på plass på raskt som mulig. Selv om de ulike gruppene er klare, budsjettet er vedtatt, planene er lagt og så videre, så må det være en leder på toppen.

Labert oppmøte

Det var onsdag denne uken at Fredrikstad Skiklubb avholdt årsmøte der kun rundt 40 av foreningens om lag 800 medlemmer møtte opp.

Kahrs legger ikke skjul på at tid har vært en sentral tilbakemelding fra kandidatene som har takket nei.

– Jeg ser at det kan være krevende å ta på seg en slik jobb. Spesielt kanskje for den yngre generasjonen som må kombinere dette med familieliv. Et slikt verv tar naturligvis litt tid. Men jeg vil også understreke at vi har enormt mange dyktige personer i sentrale roller i de øvrige gruppene våre – og foreningen har på alle måter et velsmurt maskineri. Derfor er det en viktig og sentral egenskap å kunne delegere, sier Kahrs som legger til at Ove Sanna fortsetter som leder inntil det ekstraordinære årsmøte er avholdt.

– Jeg regner med at dette vil skje i løpet av fire-fem uker, sier Kahrs.

Fint sportslig år

På årsmøtet fikk medlemmene ellers opplyst om at klubben gikk med et overskudd på 60.000 kroner i fjor, og at det ellers står bra til i samtlige av klubbens ulike grupper. O-gruppa har igjen hatt et meget aktivt og godt år med god rekruttering og flere vel gjennomførte løpsarrangement i tillegg til Blodslitet. Resultatmessig har klubbens juniorer hevdet seg meget bra både nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til at man på seniornivå har knyttet til seg flere spennende navn på elitesiden.

Aktiviteten til skigruppa har gjennom hele året svært god og består av en ivrig ungdoms- og foreldregjeng med utøvere som har stor glede av å trene gjennom hele året; både sammen som gruppe og på egen hånd. I tillegg til skirenn har utøverne også i år deltatt på en rekke rulleski- og løpskonkurranser, noe som har blitt en viktig del av treningsarbeidet i barmarksesongen. Gruppen kan ellers glede seg over Fredrikstad Skiarena som er under oppføring og som vil kunne bli en fin samlingsplass for Skigruppa og kan bidra positivt med tanke på fremtidig rekruttering til skisporten i Fredrikstad.

Hovedstyrets sammensetning

Leder: Ingen

Nestleder: Ingen

Sekretær: Mette Kjerre (ny)

Kasserer: Yngve Wallentin

O-gruppas leder: Per Olaussen

Skigruppas leder: Vidar Hermansen

Hyttestyrets leder: Pål Sandnes (ny)

Friluftsgruppas leder: Jan Edvin Blomkvist

Barneidrettsgruppas leder: Linda Solberg (ny)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags