– Test deg mot eliten i fotballgolf

Hole in one: Dette bildet er fra Manchester etter en hole in one på cirka 200 meter. – Det var kraftig nedoverbakke. Ballen rullet og rullet, og til slutt trillet den i hullet, ler Foss.foto: footgolf.no

Hole in one: Dette bildet er fra Manchester etter en hole in one på cirka 200 meter. – Det var kraftig nedoverbakke. Ballen rullet og rullet, og til slutt trillet den i hullet, ler Foss.foto: footgolf.no

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Erik Foss (61) er kjent for sine 149 kamper i Vålerenga. Til helgen kommer han med fotballgolf-eliten til Fredrikstad. Og du kan utfordre dem.

DEL

Førstkommende lørdag arrangerer nemlig Gamle Fredrikstad golfklubb den første av totalt 11 norgescup-runder i fotballgolf. De andre rundene spilles over hele Østlandet.

– Idretten vokser, vi blir stadig flere, sier en av ildsjelene bak fotballgolf i Norge – den tidligere Vålerenga-spilleren Erik Foss.

God fot

Han er en av herrene bak norgescupen i Norge. Og er selv en meget habil spiller som fortsatt har følelse i foten. Tidligere i år spilte han VM i Argentina.

– Denne formen passer for veldig mange. Kanskje var du en fotballspiller med en veldig god fot, men litt for tung i kroppen til å bli en god fotballspiller. Da kan du blir bra i fotballgolf. Her gjelder det å ha følelse og et bra tilslag, sier Foss.

Fotballgolf, eller «footgolf», er en relativt ny idrett. Derfor er turneringen åpen for alle.

– Det er en fin mulighet til å se landets beste fotballgolfere i aksjon og selv måle krefter med disse, sier Lars Petter Brovold i golfklubben.

Golf-prinsipper

Det er Foss helt enig i.

– Dette er et lavterskeltilbud. Alle kan bli med, og kan gjøre det bra.

– Hva er det viktigste for å bli god i fotballgolf?

– Det handler om de samme prinsippene som i golf; være god på green, sette putter. De gode spillerne setter 10-metersputtene, det gjør ikke de som ikke har nivået. Ellers er det å lese terrenget, spille smart – ikke være for grådig.

Foss nevner Espen Enevold og Simon Larsen som favoritter i helgens norgescup-åpning.

– Selv har jeg pådratt meg tidenes strekk i hamstringen. Så jeg er usikker. Utrolig – jeg som aldri har hatt strekk før!

Fotballgolf

* Footgolf, også kalt fotballgolf. Spillet går ut på å sparke en fotballball fra utsparkstedet og ned i et hull på færrest mulig tilslag.

* Reglene i «footgolf» er de samme som i golf. Det spilles par-3, par-4 og par-5-hull.

* En runde er unnagjort på en halvannen time, og man kan spille flighter med både fem og seks personer uten problem. Hullene har en diameter på 50-53 centimeter.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken