Ruster opp anlegget på St. Croix: – Dette er en tennisperle

– velkommen! Leder i Fredrikstad tennisklubb, Kenneth Reinaas, ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til en ny sesong.begge foto: erik a. pedersen

– velkommen! Leder i Fredrikstad tennisklubb, Kenneth Reinaas, ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til en ny sesong.begge foto: erik a. pedersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tar du en tennisrunde på St. Croix nå, spiller du på samme underlag som i Monte Carlo eller Barcelona.

DEL

165.000 kroner har Fredrikstad tennisklubb brukt enn så lenge på å ruste opp de fire banene på tennisanlegget i Bydalen. Blant annet har de fått 150.000 i tilskudd fra Fredrikstad kommune.

Profesjonelle eksperter på banedekke er fløyet inn fra Serbia via det norske selskapet «Tennisfabrikken» – et selskap som bygger, fikser og klargjør tennisbaner. Det er de som har fikset banene i Bydalen, i tillegg til dugnadsjobbing fra medlemmene.

– Det er et fag å lage tennisbaner. Banene trengte en oppgradering. Nå begynner det å bli bra her, selv om litt gjenstår, vi må etterfylle grus de neste årene, sier nyvalgt klubbleder Kenneth Reinaas – til daglig hotellsjef på Quality hotell i Fredrikstad.

13 tonn

Grustypen som det til nå er lagt 13 tonn av heter «Sabletennis» og er den samme som berømte tennisanlegg i for eksempel Monte Carlo og Barcelona har. Også linjene er nye. På de to eldste banene kommer det ny nettstolper – de gamle var fra 1915.

– Vi skal ruste opp området rundt her videre også, og har søkt om mer tilskudd. Vi vil også fikse garderobene, og vil jobbe for et fungerende klubbhus. Det er viktig for å ha et levende miljø her.

Tennisklubben vurderte tidligere å selge tomten i Bydalen for å investere i et nytt anlegg. Det synes ikke lenger aktuelt.

– Vi vil bli her. Dette er en tennisperle med fire flotte baner så å si midt i Fredrikstad sentrum. Det er unikt, sier Reinaas.

170 medlemmer

Banene er altså i tipp topp stand. Hva så med det sportslige nivået?

– Vi har cirka 170 medlemmer i dag, der det store nivået er voksne mennesker. Vi ønsker helt klart å rekruttere flere barn og unge for å få mer liv i tennisklubben, og få frem gode spillere, sier Reinaas.

Klubbens hovedtrener Jonathan Dalnoki holder et meget høyt nivå. I tillegg til å ha lang og bred trenerutdannelse og erfaring, kan han definitivt slå ballen selv.

Nylig ble han norgesmester i 35-årsklassen, og neste uke reiser han til Kroatia for å spille VM i samme årsklasse. Han ble også nylig norgesmester i double i den yngste veteranklassen i spann med leder Reinaas.

– Det er klart det er en styrke for klubben å ha en kapasitet som Jonathan i klubben, sier han.

Det koster 800 kroner for barn og unge å være medlem ett år. Prisen for voksne er 1200. Til den prisen kan man spille så mye man vil.

– For å øke rekrutteringen koster det 400 kroner for de under 18 det første året. På den måten kan man teste ut tennis et år først.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags