Løpet gikk av stabelen i Mechelen i Belgia dagen før nyttårsaften.

– Dette var veldig stort for meg, og en fantastisk opplevelse som jeg håper jeg får oppleve igjen, sier Sanne Sofie Høilund til FB etter at annenplassen er sikret.

Pappa med høy puls

Hinderhøyden var hele 1,30 meter og av 28 startende var det bare seks ekvipasjer som klarte å ri den teknisk krevende banen feilfritt.

I omhoppingen red Sanne Sofie og Lucky raskt men fikk ett riv. Kun en belgisk ekvipasje klarte å ri feilfritt i omhoppingen og dermed var annenplassen sikret. World Cup ble arrangert i Mechelen i Belgia hvor også World Cup for seniorer ble arrangert fredag, og pappa Richard var til stede for å følge datteren.

– Det var helt grusomt, sier han.

– Det er det mest dekkende ordet jeg kommer på nå. Jeg tror jeg hadde høyere puls enn henne mens jeg fulgte med. Dette er ponnier som hopper 1,30 meter over bakken. Det er stor forskjell fra en stor hest som hopper 1,60 meter, legger han til.

Stort

Sanne Sofie har vært på et par stevner i utlandet tidligere, men mener dette er det største hun har opplevd.

– Nå var det første gang denne cupen ble arrangert, men om den arrangeres videre er dette det største for meg, sier hun.

World cup er for de beste rytterne i Europa, og bare det å bli tatt ut til å ri er en prestasjon i seg selv. Landslagsrytteren klarte å holde hodet klart gjennom de to rundene. Det er ikke klart når neste runde i World Cup er men med pallplassering i dag er Sanne Sofie garantert plass på neste stevne.

– Dette er veldig imponerende, og Sanne Sofie red virkelig blant de beste rytterne i Europa denne fredagen, sier Christine Nygård i Fredrikstad og Omegn Rideklubb.

Stolt klubb

FB har også vært i kontakt med Fredrikstad og Omegn Rideklubb som er klubben ungjenta rir for, som forteller at de er svært stolte.

– Dette er veldig imponerende. Sanne Sofie red virkelig blant de beste rytterne i Europa denne fredagen, sier Christine Nygård i Fredrikstad og Omegn Rideklubb.

– Vi er veldig stolte av prestasjonen til Sanne Sofie i dag. Dette er en av de største prestasjonene i klubbens historie. Bare Sanne Sofies trener de siste årene, Esben Johannessen, kan vise til større prestasjoner og resultater da han var aktiv. Esben har en stor del av æren for at Sanne Sofie og Lucky nå er nest beste ekvipasje i Europa etter dagens resultater.

Hjem til nyttår

Fredag kveld pakker far og datter bilen før de retter nesa hjemover. Med en overnatting i Tyskland håper de å rekke hjem til nyttårsfeiringen.

– Jeg håper og tror vi skal rekke hjem så vi kan få feiret litt med de vi har planlagt å feire med, avslutter Sanne Sofie.