FIBK tapte skjebnekampen

FIBK håpet å kunne sikre kvalifiseringsplassen, men maktet ikke å slå tabelljumbo Harstad. ARKIVFOTO

FIBK håpet å kunne sikre kvalifiseringsplassen, men maktet ikke å slå tabelljumbo Harstad. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 3 år gammel

(FIBK - Harstad 4 - 8) Med seier i dagens kamp ville FIBK vært sikret å unngå direkte nedrykk. Nå må de ha nedrykkspøkelset hengende over seg en uke til.

DEL

Farlige frempå

Hjemmelaget startet kampen forholdsvis godt, og testet tidlig ut motstandernes målvakt. Vertene var dessuten skarpe på kontringer, og skapte flere skumle muligheter, uten å utnytte de nevneverdig. Halvveis ut i omgangen tok Harstad ledelsen etter en av mange stygge ballmiss. Ledelsen tok de med seg inn til pause.

Berg -og dalbane

FIBK føyk ut i andre periode i fyr og flamme, og så virkelig ut til å ha bestemt seg. Flammen ble derimot tidlig slukket av bortelaget som doblet ledelsen. Kun minutter senere var derimot vertene fullt tilbake i kampen etter redusering av Thomas Bøgle. FIBK øynet muligheten og utlignet like etterpå ved Axel Jæger. Dessverre holdt det ikke lenge, ettersom Harstad igjen tok ledelsen. Fire minutter før pause doblet bortelaget ledelsen nok en gang, men en kjapp kontring like før slutt gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 3-4.

Kollapset mot slutten

Siste periode var preget av gjester som la seg bakpå, og verter som ikke klarte å bryte igjennom. En ny ballmiss førte til at Harstad igjen ledet med to mål. Flere gode redninger av FIBKs målvakt på kritiske tidspunkt i kampen holdt hjemmelaget inne i kampen. Halvveis ut i omgangen kalte FIBK-trener Kim Hansen inn til time-out for å vekke laget sitt. Like etterpå reduserte Axel Jæger til 4-5. Dessverre var det ikke nok for hjemmelaget, som kollapset totalt, og tapte til slutt 4-8.

Misfornøyd trener

FIBK-trener Kim Hansen var ikke særlig fornøyd etter kampen.

-Vi gjør en helt bedrøvelig match, og viser ingen vilje. Vi gjør alt for mange personlige feil, og slipper inn fem billige mål. Vi er ikke i nærheten av det nivået vi må være på i en slik kamp, forklarte han.

LES TABELLEN HER

Dårlig timing

Nå har lagene like mange poeng, men FIBK ligger foreløpig på kvalifiseringsplass med fire plussmål mer. FIBKs beste spiller, Axel Jæger måtte innrømme at de skuffende resultatene ikke kunne kommet på et dårligere tidspunkt.

-Det er helt fryktelig. Vi hadde en veldig oppløftende start på sesongen, og plukket mange poeng. Derfor er det tungt at vi får en slik bølgedal nå på slutten, fortalte Jæger.

Intens nedrykkstrid

Neste helg skal FIBK besøke Grei, og er avhengig av tre poeng for å være sikre. Harstad på sin side skal spille hjemme mot Sandnes.

-Vi må vinne på lørdag, og da må vi opp 4-5 hakk fra idag. Vi har fire plussmål på Harstad, så det gjelder å spille smart. Da er vi helt avhengig av at hver og en spiller går i seg selv og tar ut det lille ekstra, avsluttet Hansen.

FIBK - Harstad 4 - 8

21.serierunde

Rolvsøyhallen

Tilskuertall: 121

1.periode:

13:50 0-1 Toms Kirmuzs, Harstad

2.periode:

22:01 0-2 Toms Kirmuzs, Harstad

23:13 1-2 Thomas Bøgle, FIBK

25:49 2-2 Axel Jæger, FIBK

27:55 2-3 Tuomo Manninen, Harstad

36:01 2-4 Toms Kirmuzs, Harstad

39:34 3-4 Kristian Antonsen, FIBK

3.periode:

46:18 3-5 Mika Heikurainen, Harstad

55:27 4-5 Axel Jæger, FIBK

57:03 4-6 Rune Johansen, Harstad

58:30 4-7 Tuomo Manninen, Harstad

59:57 4-8 Tomz Kirmuzs, Harstad

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags