Gå til sidens hovedinnhold

Bagstevold vant Idrettsprisen

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag kveld var det duket for Frederikprisen på City Scene. Der stakk orienteringsløper Heidi Bagstevold av med Idrettsprisen.

Hun løper orientering for Fredrikstad Skiklubb og det norske landslaget. Tidligere har hun tatt to medaljer sammen med sine lagvenninner, men under VM 2016 tok hun sin første individuelle sølvmedalje i et internasjonalt mesterskap.

– Jeg har hatt en veldig god sesong og ettersom dette var mitt siste år på toppnivå var det ekstra gøy å få prisen, sier Bagstevold til Fredriksstad Blad.

FBs sportskommentator Erik Pedersen kalteden bragden «Den største prestasjonen i 2016» i Fredrikstad.

– Det betyr mye

Prisvinneren takket flere fra scenen, både samarbeidspartnere, og familien.

– Tusen takk til juryen, og tusen takk til Fredrikstad skiklubb for både økonomisk og sportslig støtte. Jeg vil også takke Friskis og Svettis og ikke minst familie og venner, sa hun før hun gikk raskt ned fra scenen etter fotograferingen.

Bagstevold tror også prisen er viktig for Fredrikstad Skiklubb.

– Orientering får ikke så mye oppmerksomhet, men denne prisen viser at prestasjonene mine i 2016 har blitt verdsatt. Det tror jeg betyr mye for de yngre i klubben som ser at det er mulig å nå langt med hardt arbeid over lengre tid.

Gir seg på toppnivå

2016-sesongen som ble kronet med VM-medalje blir i midlertidig Bagstevolds siste på toppnivå. Nå går hun over i en 100 %-stilling i en sivil jobb.

– Jeg kommer helt sikkert til å fortsette i klubben, men gir meg med toppsatsingen. Nå får jeg også tid til å gjøre ting jeg har prioritert bort i mange år som følge av all treningen som har vært nødvendig.

Kommentarer til denne saken