– Vi liker å jobbe hardt og vet at ingenting kommer gratis

FIRE MED MAROKKANSK OPPHAV: Mohamed Elyounoussi , Tarik Elyounoussi ,Omar Elabdellaoui og Haitam Aleesami startet alle for Norge lørdag. Alle fire har marokkansk opphav. Foto: NTB Scanpix

FIRE MED MAROKKANSK OPPHAV: Mohamed Elyounoussi , Tarik Elyounoussi ,Omar Elabdellaoui og Haitam Aleesami startet alle for Norge lørdag. Alle fire har marokkansk opphav. Foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Spillere med marokkansk opphav er blant Lars Lagerbäcks viktigste menn. Lørdag startet fire av dem mot Slovenia.

DEL

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Da Slovenia ble slått 1-0 i Nations League lørdag, stilte Norge med fire spillere med marokkansk opphav fra start for første gang.

Haitam Aleesami, Omar Elabdeallaoui, Tarik Elyounoussi og Moi Elyounoussi ble alle valgt ut av landslagstrener Lars Lagerbäck.

Med tanke på at det ifølge SSB er 5800 mennesker med marokkansk opphav i Norge, er det intet annet enn oppsiktsvekkende at fire av elleve på det norske laget har marokkansk bakgrunn.

– Vi jobber steinhardt

Haitam Aleesami, som spilte 90 minutter på Norges venstre back lørdag, tror hardt arbeid er hemmeligheten bak den norsk-marokkanske suksessen.

– Vi er hardtarbeidende. Det er fellestrekkene jeg, Tarik, Omar og Moi har. Jeg vil tror generelt at marokkanere liker å jobbe hardt og vet at ingenting kommer gratis. Vi har foreldre som er oppvokst i Marokko og kom hit i en alder av 27-28 – det gjorde i hvert fall mine foreldre, sier Aleesami til Nettavisen.

Palermo-spilleren mener oppveksten på Holmlia og foreldrenes stå på-vilje har formet ham til den han er i dag.

– De startet et helt nytt liv og vet at hvis man skal ha det bra, må man jobbe steinhardt. Det er vel litt sånn det har vært for meg også. Jeg er oppvokst på Holmlia – multikulturelt, og ingenting kommer gratis. Det er den mentaliteten vi har blitt opplært til, sier Aleesami.

EN AV FIRE: Haitam Aleesami. Foto:Terje Bendiksby NTB scanpix

– Stolt

Også Moi Elyounoussi smiler når han blir gjort oppmerksom på at møtet med Slovenia var første gang fire norsk-marokkanere representerte Norge.

– Moa har også vært innom tidligere, så det er flere som kunne vært med også. Vi er kanskje litt unorske i spillestilen og noe som passer inn i hvordan vi har lyst til å spille. Vi har alle sammen fart også, så det kommer godt med. Men det er ikke noe jeg tenker noe over, sier Moi Elyounoussi til Nettavisen.

– Det er kult og spesielt. Vi kan også kommunisere på banen uten å snakke norsk og, nei, da. Vi snakker norsk sammen, altså. Det er spesielt, men ikke noe jeg tenker noe stort over. Vi har alle vært med her en stund, så det er ikke noe vi tenker på ofte, sier Moi.

NYTER STOR TILLIT: Tarik Elyounoussi jobber knallhardt for Norge og er blant Lars Lagerbäcks mest betrodde menn. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Fetter Tarik forteller at han er stolt over at han og lagkameratene med samme bakgrunn har kommet dit de er i dag.

– Det er kult. Vi er jo fra samme område alle fire. Det er kult at det litt sånn «we made it». Gutta har jobbet knallhardt gjennom hele fotballkarrieren, og det er ikke bare, bare å komme hit. Vi kommer hit med en bagasje og har jobbet oss knallhardt gjennom dette. Jeg er veldig stolt over det, sier Tarik Elyounoussi.

Ole Selnæs scoret kampens eneste mål da Slovenia ble slått 1-0 på Ullevaal lørdag. Tirsdag er det Bulgaria som står for tur på Ullevaal Stadion.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags