– Trodde Solskjær var 14 år da han kom

INTERVJUET BOSSEN Lars Morten Olsen (til høyre) har intervjuet Alex Ferguson om Ole Gunnar Solskjær.

INTERVJUET BOSSEN Lars Morten Olsen (til høyre) har intervjuet Alex Ferguson om Ole Gunnar Solskjær.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

To lokale forfattere slet med å finne de store skandalene, da de skulle skrive biografi om Ole Gunnar Solskjær.

DEL

Nylig kom boka «20 historier om Ole Gunnar Solskjær» på markedet. 1.000 eksemplarer ble umiddelbart revet bort, men avdekker boken noe navlebeskuende?

– He he, det fremkommer nok ting i boken som ikke er kjent, men målet har ikke vært å avdekke noe spektakulært. Vi ønsket isteden å gi et helhetlig bilde av ham både på og utenfor banen, sier en av forfatterne Lars Morten Olsen (51).

Den tidligere frilanseren i Fredriksstad Blad har også en rekke år vært tilknyttet medlemsbladet til Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Boken er gjort i samarbeid med Jon Martin Henriksen (21), kjent for ihuga fotballfans som Premier League-reporter for TV2.
 


Sjelden på tomannshånd

At boka har 20 kapitler er ikke tatt ut av løse luften, ettersom det henspiller på draktnummeret til Solskjær i United. De to forfatterne har intervjuet gamle og nåværende personer har vært knyttet til personen som blir omtalt som verdens mest kjente nordmann.

Alex Ferguson er blant de som har stilt opp. Lars Morten Olsen har truffet United-manager et tosifret antall ganger.

– Det er sjelden Ferguson stiller opp til intervju på tomannshånd, Men ettersom boken omhandlet Solskjær var han ikke vanskelig å be. Det sier litt om Solskjærs posisjon i klubben, sier Lars Morten Olsen.

Trodde han var 14

Foruten Alex Ferguson har blant annet spillere som Jaap Stam, Gary Neville, Dennis Irwin, samt assistentmanager Brian Kidd og Jim Ryan gitt sine karakterstikker av Solskjær. Sistnevnte Jim Ryan var treneren som oppdaget Solskjær og hans ankomst i Manchester gikk ikke upåaktet hen.

– Brian Kidd gikk bort til meg i kantinen og spurte på fleip, men i en alvorlig tone, hva i all verden jeg hadde gjort for noe? Jeg forsto ikke hva han siktet til. Og Brian lurte på hvorfor jeg hadde skrevet kontrakt med en 14 år gammel skolegutt, står det å lese i kapittelet med Jim Ryan.

Ga som velsignelse

– Hva synes hovedpersonen om at dere har gitt ut en uautorisert bok om ham?

– Vi snakket med ham før vi gikk i gang med prosjektet og han ga oss sin velsignelse til å gå løs på boken, sier Olsen.

– Og Solskjær er vel ikke noe mindre aktuell etter at han nylig førte Molde til seriegull?

– Det var egentlig godt timet og boken er på ingen måte kun for United-supportere. Det viser også litt om Solskjærs samfunnsengasjement og hvordan han har jobbet tett opp mot Unicef.
 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags