Stoler på farten til "forsvarspoteten"

Farten til Marita Skammelsrud Lund kan bli god å ha mot Australia. Her er hun nede til venstre i bildet i duell med Brasils keeper Andreia i søndagens VM-kamp.

Farten til Marita Skammelsrud Lund kan bli god å ha mot Australia. Her er hun nede til venstre i bildet i duell med Brasils keeper Andreia i søndagens VM-kamp. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fredrikstad-jenta Marita Skammelsrud Lund kom til VM som reserve, men er blitt uunnværlig som forsvarspotet. I sine 180 VM-minutter har hun vært venstreback, høyreback og midtstopper.

DEL

– Jeg hadde ikke trodd på forhånd at jeg skulle få spille så mye. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste der jeg blir bedt om å spille, sier 22-åringen som kan bli en viktig brikke i Norges bakre firer også i den avgjørende gruppekampen mot Australia.
Norge er nemlig blitt utfordret og til dels avslørt på fart av først Ekvatorial-Guineas Anonma, deretter av Brasils Marta. Onsdag venter et nytt hurtigtog, australske Lisa Di Vanna.
– Hun er lynkjapp og ikke langt unna farten til Marta, sier Norges kampobservatør Jarl Torske, som var på tribunen da Australia slo Ekvatorial-Guinea søndag.
– Da vi rokerte i forsvarsfireren i annen omgang mot Brasil, var det med tanke på den neste kampen. Marita er en av dem som har mest fart, sier Eli Landsem til NTB.

Del på Facebook

Stopper

Skammelsrud Lund ble da flyttet inn som Maren Mjeldes makker i midtforsvaret, mens langsommere Nora Holstad Berge gikk ut på høyrebacken. Det er ingen bombe om Marita Skammelsrud Lund starter som midtstopper mot Australia, mens Hedda Strand Gardsjord kommer inn igjen i laget.
LSK-spiller Skammelsrud Lund vil ikke selv skryte av farten sin.
– Det er lenge siden jeg har vært testet, men jeg har vel OK tempo. Det handler også om å kunne lese spillet og kunne plassere seg, sier hun.
Hun synes det var vrient å møte Marta, men tror at både hun og forsvarskollegene lærte en del av opplevelsen.
– Det er utrolig vanskelig å møte en klassespiller som henne, men det handler om å flytte beina kvikt. I første omgang lå vi kompakt og hadde bra avstander, men det ble vanskelig etter de to raske scoringene i starten av annen omgang, sier hun.

Vil ha mer

Marita Skammelsrud Lund spilte første VM-kamp i en uvant posisjon som venstreback fordi Guro Knutsen Mienna var ute med vondt kne. Hun startet neste kamp som høyreback på bekostning av Gardsjord og kan altså få starte som midtstopper i den tredje. Hun vil gjøre alt for at det blir flere kamper.
– Vi har ikke snakket om Australia ennå, men jeg regner med at vi kommer til å gjøre det. Det er vinn eller forsvinn nå, og vi må ta fram vårt beste og kjøre på. Det er utrolig god stemning i troppen. Vi trives sammen og vil gjerne være her en god stund til, sier hun. (©NTB) 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags