Julius Adaramola skrev treårskontrakt med Råde

NY KONTRAKT: Julius Adaramola har skrevet 3-årskontrakt med Råde.

NY KONTRAKT: Julius Adaramola har skrevet 3-årskontrakt med Råde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere FFK-spiller, Julius Adaramora, har skrevet under på en treårskontrakt med 4. divisjonsklubben Råde.

DEL

Fotballeder, Knut Erik Berg, er godt fornøyd med å ha signert ny kontrakt med Adaramola som har spilt for klubben siden 2016.

– Vi er utrolig glade for at Julius velger Råde som sin utviklingsarena, og forhåpentligvis kan dette være et springbrett videre for å få oppfylt hans drøm om igjen å kunne spille profesjonell fotball, forteller Berg til Fredriksstad Blad.

Vil tilbake på toppnivå

Nigerianske Julius Adaramola kom til Norge og FFK sommeren 2013 fra moldovsk fotball. Han fikk en god start på FFK-karrieren, men ble etter hvert en spiller som gikk inn og ut av laget. Senest i 2015 spilte han 23 kamper for FFKs A-lag i 1. divisjon. Totalt fikk han 75 kamper for rødbuksene.

– Det går bra i Råde, og jeg er lykkelig der. Men selvsagt har jeg større ambisjoner enn 4. divisjon, og jeg mener definitivt at jeg kan spille på et høyere nivå, sa Adaramola i et intervju med Fredriksstad Blad tidligere i sommer.

Nå ligger likevel fokuset til Adaramola på å hjelpe Råde til opprykk fra 4. divisjon.

– Kan gjøre det magiske

Råde-trener Vidar Martinsen spilte med Adaramola i FFK og er strålende fornøyd med å ha forlenget med midtbanespilleren.

– Julius er en glimrende spiller. Han kunne gjøre det magiske i FFK-drakten, men var litt for ustabil. Tempoet i 4. divisjon er mye lavere, så her får han tiden han trenger og kan levere stabilt på et høyt nivå.

Råde har hentet en rekke spillere med erfaring fra toppnivå de siste årene. Likevel bedyrer Martinsen at klubben ikke betaler store summer i lønn.

– Mange tror vi spytter inn masse penger i lønninger. Det er ikke sant. Vi har forsøkt å være behjelpelig med å skaffe spillere jobb og andre småting. Jeg er først og fremst veldig glad for at Julius har valgt å fortsette hos oss.

FIRKLØVER: Vidar Martinsen (f.v.), Jon-André Fredriksen, Jens Berg og Knut Erik Berg er avgjørende faktorer til suksessen i Råde. På festen lørdag ble alle fire hyllet av de rundt 200 fremmøtte.  Foto: Nicklas Knudsen/moss avis

FIRKLØVER: Vidar Martinsen (f.v.), Jon-André Fredriksen, Jens Berg og Knut Erik Berg er avgjørende faktorer til suksessen i Råde. På festen lørdag ble alle fire hyllet av de rundt 200 fremmøtte. Foto: Nicklas Knudsen/moss avis

Ønsker å rykke opp

Råde var storfavoritt før årets sesong, men ligger fire poeng bak Selbak før høstsesongen sparkes i gang i august.

– Vi har fortsatt et mål om å rykke opp. Selbak har imponert, men det er absolutt ikke umulig. Det blir en tøff høst, men det er jo derfor vi driver med fotball. Vi gleder oss veldig.

Vil etablere seg i 3. divisjon

Fotballeder i Råde, Knut Erik Berg, forteller at signeringen av Adaramola er viktig før en tøff høstsesong.

– Julius er en klassespiller. Han har videre ambisjoner i karrieren og får nå muligheten til å bruke Råde som et springbrett. Dersom klubber på høyere nivå ønsker ham, vil vi selvfølgelig godta det.

– Hvorfor tror du Adaramola velger å forlenge med Råde?

– Vi har en god utviklingsarena, han kjenner Vidar fra tidligere og har spilt her tidligere. Nå er den fysiske formen på et helt annet nivå enn forrige gang han var i klubben, så vi forventer store ting.

– Lønn er ikke avgjørende

Også Berg har fått med seg ryktene om at Råde betaler store summer til lokale spillere. Det avfeier fotballederen.

– Vi forteller alle nye spillere at klubben ikke betaler høye lønninger. Vi har Østfolds beste anlegg allerede og får i tillegg enda en ny kunstgressbane. Dessuten er det mye interesse rundt klubben, hvilket gjør den interessant for spillere i Østfold.

Simen Brenne, Jon Andre Fredriksen, Tor Erik Moen og Vidar Martinsen har alle spilt på høyt nivå, men begynner å dra på årene. Nå ønsker Råde å gjennomføre et generasjonsskifte.

– Vi har en fantastisk kjerne i laget med masse erfaring. Men primært ønsker vi å hente inn unge, treningsvillige spillere. Vårt langsiktige mål var å etablere oss i 2. divisjon innen 2020 - det ble selvsagt litt tøffere grunnet omleggingen av seriesystemet, men vi ønsker fortsatt på sikt å konkurrere på et høyere nivå, og fortsetter.

– Klarer vi å rykke opp neste år vil vi være på samme nivå som flere av de beste klubbene i fylket. Østsiden sliter og har vel knapt en junioravdeling, så det kan bli spennende å se utviklingen vår de neste årene, avslutter Berg.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags