Gå til sidens hovedinnhold

Herlovsen klar for Kina-eventyr - blir historisk

Artikkelen er over 4 år gammel

For Isabell Herlovsen (28) ble muligheten til å spille i Kina en sjanse som var for stor å si nei til. Dermed blir hun den dyreste norske kvinnelige fotballspilleren i historien.

Som Romerikes Blad meldte tirsdag, presenteres stjernespissen i morgentimene torsdag i kinesiske Jiangsu.

Allerede i slutten av neste uke regner Herlovsen med å være på plass i sitt nye hjemland. Der vil hun ikke bare få en millionlønn som er mangedobling av den hun har hatt i LSK; alt rundt henne vil også bli veldig ulikt hverdagen en norsk kvinnelig fotballspiller opplever til daglig.

Herlovsen får blant annet privatsjåfør.

– Haha, der nede hadde jeg ikke turt å kjøre selv, så det er helt sikkert veldig bra. Det kommer til å bli en opplevelse. Jeg vet lite om hva som venter, sier hun.

Drømmen

28-åringen har hatt flere tilbud siden hun kom til LSK kvinner fra franske Lyon i 2011. Blant annet har Bayern München kommet med bud. Det ble avslått av romerikingene.

Nå får hun betingelser som gjør at hun også kan legge seg opp penger til etter fotballkarrieren er over.

– Jeg har vært veldig lysten på å komme meg ut igjen. Det var egentlig en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er tross alt 28 år, man vet ikke hvor mange flere slike muligheter som kommer. Det er klart de økonomiske betingelsene er bra, men jeg gjør ikke dette for pengenes del. Dette blir en fantastisk utfordring, både på og utenfor banen.

Landslags-nei

Overgangen medfører også at Herlovsen ikke kommer til å spille for landslaget i 2017. Dermed går EM i Nederland uten hennes deltakelse.

– Ja, slik blir det. Når jeg først har bestemt meg for dette, har jeg lyst til å konsentrere meg fullt og helt om det. Dessuten er det veldig langt fra Kina til Europa.

Herlovsen har skrevet kontrakt ut sesongen, som omtrent er lik den norske. Forhandlingene gikk raskt. De første interessene kom i forrige uke.

Derfor var det også litt vemodig ikke å være med på flyet da LSK kvinner dro på treningsleir til La Manga mandag.

– Jeg skjønner at de er litt skuffet. Det gikk veldig raskt. Jeg var veldig klar på at jeg hadde et sterkt ønske om å dra. Jeg er glad for at det løste seg. Og jeg er veldig glad for hjelpen jeg har fått av Simon.

– All time high

Tidligere sportssjef i LSK kvinner, Simon Mesfin, som har stått for forhandlingene, både om selve overgangen og Herlovsens personlige betingelser.

– Jeg ble spurt om å bistå og stilte opp på det. Det startet så vidt i forrige uke, men det ble virkelig alvor i helgen da vi fikk forhandlet opp overgangssummen en del.

Han sier den totale avtalen er veldig stor til å dreie seg om en kvinnelig spiller. Prisen er etter all sannsynlighet over det Caroline Graham Hansen (Wolfsburg) og Ada S. Hegerberg (Lyon) innbrakte da de ble solgt.

– Jeg ser dere spekulerte i at overgangssummen var over en halv million. Det stemmer. Den er godt i overkant av det, sier han.

Daglig leder Kristine Skuland Nilsen i LSK kvinner vil heller ikke gå inn på akkurat hvor mye større klubbkontoen blir inntil videre.

– Men det er den høyeste overgangssummen som er blitt betalt for en norsk kvinnelig spiller ut av Norge noen gang. Det er «all time high», sier hun.

Gjensyn med Eyolfsson

Herlovsen drar i utgangspunktet alene østover. Samboeren fortsetter inntil videre i sin jobb i Norge. Men helt alene blir hun ikke. Jiangsu trenes faktisk av fjorårets LSK-assistent, Sigurdar Ragnar Eyolfsson. I tillegg er det én ikke-kinesisk spiller i troppen.

– Det blir tolk på treningene, men jeg skjønner jo uansett hva treneren sier. Jeg møtte kun «Siggi» i forbindelse med en løpstest han hadde med oss i LSK, men inntrykket jeg har fått av ham de siste dagene er veldig bra.

Likevel er det veldig langt hjem.

– Derfor passet det også bra med en ettårsavtale. Funker det fint, kan den forlenges. Men det er klart jeg håper jeg får besøk, humrer hun.

– Hun er nær uerstattelig

LSK kvinner vet ikke hvordan de skal fylle noe av tomrommet etter Isabell Herlovsen.

Overgangen gikk så raskt at mesterlaget ikke rakk å finne noen erstatter til treningsleiren på La Manga. Nå jobbes det med å finne alternativer.

Det medgir de at ikke blir lett.

– Isabell er nær uerstattelig. I Norge finnes det ingen som kan fylle hennes sko. Nå ser vi etter hvilke muligheter som ligger i markedet, sier daglig leder Kristine Skuland Nilsen.

Hun vet ikke om klubben kan bruke alle pengene, både overgangssummen og lønnsutgiftene de sparer. Klubben mener det også er for tidlig å si om de vil søke én erstatter eller flere.

Fakta

  • Isabell Herlovsen
  • Født: 23. juni 1988 Bor: Lillestrøm
  • Yrke: Fotballspiller
  • Posisjon: Spiss.
  • Klubb: Jiangsu Ladies team (Kina)
  • Tidligere klubber: LSK kvinner. Lyon (Frankrike), Kolbotn
  • Meritter: EM-sølv i 2006, EM-bronse i 2009. Seks seriemesterskap (fire med LSK kvinner), fire cupmesterskap (tre med LSK kvinner), ett seriemesterskap i Frankrike. 11 A-landskamper, 50 mål. 123 kamper for LSK kvinner, 116 mål

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.