Gresvik IF arrangerte jentefotballturnering - håper å skape en årlig fotballfest for jenter

Jentenes dag: I strålende vårvær arrangerte Gresvik IF jentefotballturnering i Trondalen søndag.

Jentenes dag: I strålende vårvær arrangerte Gresvik IF jentefotballturnering i Trondalen søndag.

Artikkelen er over 1 år gammel

- Engasjementet for jentefotballen i klubben er stor og antallet spillere har de siste årene økt jevnt og trutt. Nå er målet å rekruttere enda flere i tiden som kommer.

DEL

Det sier Tor-Arne Borg i Gresvik IF. I flott vårvær fylte over 150 ivrige fotballjenter fra Østfold, Oslo og Akershus banene i Trondalen da klubben søndag arrangerte en egen turnering for jenter født i 2007.

- Det er mye positivt som skjer rundt kvinnefotballen om dagen. Både hjemlig og utenlandsk serie har tatt store steg når det gjelder både interesse, respekt, økonomi og kvalitet, sier Borg.

Han legger til at Gresvik ønsket å lage en fotballfest spesielt for jentene.

- Derfor valgte vi også å be inn lag utenfor vår krets, da det alltid er ekstra artig å måle krefter mot lag som kommer utenbys fra, samt at klubb og trenere kan stifte bekjentskap for fremtiden, sier Borg som håper jenteturneringen kan bli en årlig happening.

Bra rekruttering: Gresvik IF har rundt 70 aktive fotballjenter i klubben.

Bra rekruttering: Gresvik IF har rundt 70 aktive fotballjenter i klubben.

- Kanskje vi kan vi også utvide turneringen til flere årsklasser. Engasjementet for jentefotballen i klubben er stor og antallet spillere har de siste årene økt jevnt og trutt, der blant annet 2007 kullet teller 25 spillere. Klubben har i dag totalt rundt 70 jentespillere og har satt seg et mål om å rekruttere mange nye spillere i tiden fremover, sier Borg.

- For å få til dette må vi vise at jentene hører til i fotballfamilien ved at vi som klubb må tørre å ta jentene på alvor og satse på utvikling og tilrettelegging på lik linje som vi gjør med guttene, fortsetter han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags