Gå til sidens hovedinnhold

Loberto klar for FFK

Artikkelen er over 5 år gammel

Andrea Loberto (42) er ny trener i FFK. Han har skrevet under en treårskontrakt med FFK. - Vi må sørge for at byen igjen kan bli stolt av FFK.

Leder i sportsutvalget Håvard R.F Johansen innledet pressekonferansen.

- Vi er glad og stolt over å kunne ønske Andrea Loberto til klubben. Han har signert en treårskontrakt. Det har vært en spennende prosess. Vi er ydmyke over den interessen som har vært for jobben, sa Johansen.

- I Andrea får vi en ung og hardtarbeidende trener. Han er svært kompetent i forhold til det å bygge klubb, fortsatte Johansen.

- Liker utfordringer

- Dette er en spennende utfordring. Hele prosjektet trigger meg veldig. FFK er en stor klubb med store ambisjoner og en flott historie og kultur. Jeg liker utfordringer, og liker å teste meg selv. Jeg har kommet til et punkt i karrieren der jeg ønsker å utfordre meg selv, sa Loberto.

Han legger til at han vet om det enorme potensial som ligger i byen.

- Men dette er noe vi gjør sammen, fortsatte Loberto.

Han varsler at han nå skal ha en grundig gjennomgang med hele klubben.

- Det er viktig å forstå kulturen i Fredrikstad. Det er viktig for meg at vi sammen skaper resultater. Jeg kommer til å se på hvordan vi kan sette sammen det mest optimale teamet, slik at vi får maks ut av stallen vi har i dag. Men det starter med å ta en prat med alle, sa 42-åringen.

Bred erfaring

Loberto ble født i Italia. Faren hans er italiensk, mens moren er engelsk. 13 år gammel flyttet han til England, hvor han fem år senere endte i Leeds for å studere. Etter en tid som lærling uten kontrakt i Huddersfield Town og Stockport, dro Andrea til USA for å drive med coaching i New York-området. Han var med på det amerikanske OL-utviklingsprogrammet og jobbet med å promotere fotball generelt.

Andrea Loberto kom til Vålerenga i 2005.

I Vålerenga-perioden jobbet han blant annet sammen med utviklingsansvarlig i FFK, Aleksander Olsen.

42-åringen ble hentet inn som Mark Dempseys assistent i Haugesund foran denne sesongen. I sommer valgte Dempsey å trekke seg som FKH-trener og dermed tok Loberto over hovedansvaret. Her ledet han FKH til en imponerende 4. plass på tabellen.

– Det er alltid smigrende at noen verdsetter den jobben man gjør, og spesielt hyggelig dersom det er en så tradisjonsrik klubb som FFK, sa Loberto til Fredriksstad Blad tirsdag formiddag.

Han annonserte allerede i oktober at han ønsket å flytte tilbake til Østlandet med familien.

– Jeg har gjort en helhetlig vurdering av min arbeids- og familiesituasjon og kommet fram til at jeg ønsker å fortsette trenergjerningen et nytt sted. Jeg vil takke FK Haugesund for å ha fått tillit og utfordrende oppgaver gjennom hele sesongen. En spesiell takk til spillergruppen for den profesjonalitet de har vist og jobben de har lagt ned hver dag i hele år, sa Loberto til FKH sine nettsider.

Video fra pressekonferansen:

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.