Frode Lafton får sparken hos HBK dagen før kampen mot FFK

Tor Thodesen er ny hovedtrener for Hønefoss Ballklubb.

Tor Thodesen er ny hovedtrener for Hønefoss Ballklubb. Foto:

Tidligere Brann- og Sandefjord-trener Tor Thodesen (52) leder HBK allerede på trening lørdag og i kampen mot Fredrikstad søndag.

DEL

Styret i Hønefoss BK (HBK) har besluttet at Frode Lafton fritas fra oppgaven som hovedtrener for herrenes A-lag, skriver Ringerikes Blad. Han erstattes av Tor Thodesen, tidligere trener i blant annet Brann og Sandefjord.

Det skriver Hønefoss Ballklubb på sine hjemmesider.

– Respekterer styrets beslutning

– Som en følge av klubbens svake sportslige resultater, er styret kommet fram til at HBK nå er best tjent med at han trer til side som hovedtrener, noe Frode har akseptert, sier Gunn Iren Midtbø, fungerende styreleder i HBK.

– Han er imidlertid fortsatt ansatt i klubben. Frode har vært svært viktig for HBK i mange år, og han vil, dersom han selv ønsker det, være det også i framtiden – men da i en annen rolle. Hvilken rolle dette blir, vil bli nærmere avklart i samråd med Frode, sier Midtbø til klubbens eget nettsted.

Frode Lafton selv kommenterer saken slik, ifølge honefossbk.no:

– Jeg har aldri satt meg selv foran klubben, jeg har tenkt på HBKs beste hele tiden. Derfor respekterer jeg styrets beslutning.

Mye motgang: Frode Lafton har ikke følt at dommerne alltid har pekt HBKs vei i høstsesongen. Nå ønsker han forsterkninger.

Mye motgang: Frode Lafton har ikke følt at dommerne alltid har pekt HBKs vei i høstsesongen. Nå ønsker han forsterkninger. Foto:

Thodesen trener laget i dag

Tor Thodesen starter i jobben umiddelbart, og skal være hovedtrener ut sesongen. Han leder laget for første gang allerede søndag, borte mot Fredrikstad.

– Tor er en meget erfaren og merittert fotballtrener. Vi er svært glade for at han på så kort varsel, i en meget kritisk situasjon for HBKs A-lag, har sagt ja til å overta treneransvaret. Vi ser fram til et godt samarbeide også med ham, sier Gunn Iren Midtbø.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags