Gå til sidens hovedinnhold

Herlovsen avgjorde cupfinalen

Artikkelen er over 6 år gammel

(Avaldsnes-LSK 2-3) Isabell Herlovsen avgjorde cupfinalen og sikret gull for LSK kvinner.

– Det er helt fantastisk, sier matchvinner Isabell Herlovsen etter at cupgullet var et faktum.

Herlovsens stupheading et kvarter før slutt ga LSK Kvinner 3—2—seier over Avaldsnes i en god og spennende cupfinale. Dermed ble laget dobbeltvinner igjen.

– Det er kanskje ikke vår beste kamp, men vi kriger og jobber for hverandre som et lag, sier Herlovsen videre.

– Det er utrolig deilig å vinne «the double» to år på rad, avslutter matchvinneren.

Snudde kampen

Samtidig vedvarer hovedstadsområdets jerngrep om kongepokalen for kvinner. For 12. år på rad endte den hos et lag fra Oslo eller Akershus, men kometlaget fra Karmøy var nærmere å stoppe den rekken enn noe lag på mange år.

Som i fjor lå seriemesteren under 0—1 ved pause i cupfinalen, men vendte til seier i annen omgang på Fornebu. Som i fjor spilte Herlovsen en hovedrolle, men hun var slett ikke alene. Emilie Haavi og Sherida Spitse vendte kampen med hver sin avslutning i krysset tidlig i annen omgang, og midtstopper Anna Westerlund sto for det perfekte innlegget til vinnermålet.

Avaldsnes ristet av seg sjokket over to raske baklengsmål, utlignet og skapte to enorme sjanser til å ta ledelsen før Herlovsen avgjorde. LSK—keeper Gudbjörg Gunnarsdottir sto for en fenomenal redning da Cecilie Pedersen nikket mot hjørnet på en corner i det 70. minutt, og Debinha skjøt i nettveggen da hun rundet keeper på Maren Meldes lange oppspill noen minutter senere.

Til slutt var det LSK som kunne juble etter en cupfinale med høyt tempo, tøffe dueller, tidvis høyt tempo og etter hvert atskillig dramatikk.

Mjelde—frispark

Mjeldes frisparkfot sendte Avaldsnes i ledelse rett før det var spilt en halv time. Hun fikk legge ballen til rette 22 meter fra mål, skrudde den rundt muren og inn i hjørnet. Skuddet var ikke like perfekt som da hun ga Norge 1—1 mot Tyskland i sommerens VM, og Gunnarsdottir fikk hånden på ballen. Hun burde nok greid å slå den ut også.

Selv om LSK hang godt med spillemessig, var det Avaldsnes som skapte alle sjansene før pause. Ved siden av Mjeldes scoring var det Debinhas skudd rett utenfor lengste stolpe etter et drøyt kvarter og Luanas avslutning rett etter ledermålet som keeper stoppet med en god beinparade.

Til annen omgang kom LSK på banen med playmaker Lene Mykjåland, som grunnet sine skadeproblemer startet på benken, og i en slags skjev 4—2—2—2—formasjon der Haavi lot venstrekanten ligge tom og spilte på topp sammen med Herlovsen.

Det betalte seg nesten umiddelbart, da Haavi kom fram på høyrekanten og sendte det som trolig var ment som innlegg med utoverskru i lengste kryss.

Drømmetreff

Tre og et halvt minutt senere gjorde Spitse 2—1 med et perfekt skudd fra langt hold. Ballen seilte over keeper Viviane og duppet inn i krysset, og Spitse ble overfalt av lykkelige lagvenninner tre dager etter at hun misset straffe både i kampen og i straffesparkkonkurransen da LSK ble slått ut av mesterligaen mot tittelforsvarer Frankfurt.

Avaldsnes ga seg ikke med det, spillet var så vidt satt i gang igjen da Rosana fikk hoppe opp mellom tre LSK—spillere og stusse Freja Hellenbergs lange framspill i mål ved nærmeste stolpe til 2—2.

Avaldsnes var som nevnt nærmest et ledermål før LSK avgjorde på corner. Westerlund fikk ballen ved lengste stolpe. Først skjøt hun i en motspiller, så skrudde hun ballen ut i feltet, der Herlovsen stupte fram og styrte den i hjørnet.

Dermed vant LSK både serie og cup for annet år på rad, mens Avaldsnes måtte nøye seg med to sølv.

Kommentarer til denne saken