Fredrikstad holder pusten – dette tror vi om dagens kamp

HÅP: Det er nok mange som ber til høyere makter om en FFK-seier i aften.

HÅP: Det er nok mange som ber til høyere makter om en FFK-seier i aften. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mer en ti tusen Fredriksstad Blad-lesere har avgitt sin stemme. De fleste av oss tror FFK holder plassen.

DEL

Blir det fortsatt spill i OBOS-ligaen, eller må byens fotballstolthet ta turen ned i Postnordligaen. Lørdag avgjøres FFKs skjebne.

Den siste uken har Fredriksstad Blad hatt en poll liggende ute. Spørsmålet er om FFK berger plassen etter kvalifiseringskampene mot Notodden. 10.086 har gitt oss sin mening.

Vi tror FFK berger plassen

46 prosent av oss tror klubben berger plassen, mens 44 prosent tror FFK må ta turen ned i fotballens bakgård.

Ti prosent forklarer at de er for nervøse til å stemme.

Altså tror et knapt flertall at rødbuksene beholder plassen i OBOS-ligaen – selv etter den noe skuffede 0-0-kampen hjemme mot Notodden forrige helg.

Og utgangspunktet før kveldens kamp er meget enkelt. FFK må score mål for å avgjøre kampen etter 90 spilte minutter. Blir det uavgjort og lagene har scoret mål, altså 1-1, 2-2, 3–3 og så videre, så berger FFK plassen. Blir det 0–0 etter 90 spilte minutter, må ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

Seier gir naturligvis videre Obosliga-spill, mens tap sender rødbuksene ned i Postnordligaen.

Usikkert rundt laguttak

Fredriksstad Blad har fulgt FFK-treningene den siste uken, men fortsatt virker det noe usikkert hvilke elleve spillere hovedtrener Ingebretsen velger å starte med. Spesielt rundt stopperparet og midtbanen er det en del uklarheter.

Det som virker sikkert er at Patrik Karoliussen kommer inn i elleveren etter å ha startet på benken forrige kamp. Etter hva Fredriksstad Blad forstår hadde ikke «BP» bestemt seg for hvem av de to dype midtbanespillerne, Edvard Skagestad eller Henrik Furebotn som da ryker ut. Et alternativ er også å kjøre Skagestad inn som stopper.

I tillegg virker det sikkert at Henrik Bredeli starter, mens Ludvig Begby da tar plassen på venstre kant. Joona Veteli er som kjent ute etter at han skadet tåa sist søndag.

– Vi ønsker blant annet ballspillere som ønsker å gå høyere i banen for å være mer fremoverrettet. Vi må også ha mer tempo. Nå handler ikke alt dette om bare bytter av enkeltspillere, men også hvordan vi opptrer som lag. Vi må angripe smartere, ha bedre balanse og stramme opp strukturen. Det har vi jobbet med denne uken, sa Ingebretsen tidligere denne uken.

Reiste fredag

Allerede fredag reiste FFK til Notodden. Årsaken skal være at kunstgresset i bluesbyen er noe annerledes enn det FFK er vant med, og at laget ønsket å trene på underlaget i forkant av kampen.

– Notodden har undervarme, men bruker ikke denne. I stedet bruker de en spesiell formel med kjemikalier for å holde banen snø og isfri. Da er det greit med en treningsøkt slik at spillerne vet hva de møter lørdag, sier daglig leder Joacim Heier.

«BP» tror på et kampbilde likt det vi fikk se på Stadion forrige søndag.

– Jeg ser for meg at vi kommer til å ha mest ball, og at de forsøker å kontre på oss, sa FFK-treneren etter torsdagens trening.

Det er meldt én plussgrad og overskyet vær i Notodden i kveld.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken