Tirsdag ble det kjent gjennom Aftenposten at FFK har inngått en million-avtale om såkalt speideroppdrag også med et annet firma enn Sport & Net Grupp.

Huth og Gjeldnes var ledere

Avtalen med Sport Invest GmbH (GmbH tilsvarer AS i Norge, red. anm.) skal ikke være knyttet til Piiroja-saken, men har likhetstrekk med den, fordi også dette ser ut til å være betaling for agentvirksomhet.

Aftenposten kaller dette firmaet svensk, fordi denne millionen ble sendt til en adresse på eksklusive Stureplan i Stockholm 25. mars 2008 for «Scouting & assistans Svenska marknaden», som det står på fakturaen.

Per Kristian Olsen var styreleder i FFK ASA på dette tidspunktet, og Morten Huth tok over som daglig leder etter Morgan Andersen den 29. januar i 2008.

Carl-Morten Gjeldnes er på dette tidspunktet leder av klubbstyret, innvalgt 03. mars 2008.

Huth forklarer omstendighetene rundt denne avtalen som en vanlig agentavtale, mens styreleder Gjeldnes sier klubbstyret ikke hadde med denne kontrakten å gjøre i 2008, og at han ikke kjente til den da.

 Les også: Strammer grepet rundt agenten

Trolig sveitsisk moderselskap

Mye tyder på at den svenske adressen skyldes at et firma i Sveits har opprettet et underselskap i Sverige, knyttet til tjenester det er avtalt at Sport Invest GmbH angivelig skal gjøre for FFK.

Og slik kan en million FFK-kroner har forsvunnet i et sveitsisk konkursbo.

Selskapet Sport Invest GmbH står oppført i europeiske registre med adresse i Zürich i Sveits.

Formålet med selskapet er oppgitt til blant annet å ha vært headhunting, rådgivning og finansiering av tjenester innen idrett, og at virksomheten kunne etablere filialer i inn- og utland etter hvert som oppdragene kom i andre land.

Les også: Dette skriver andre medier

Konkurs i 2010

Selskapet ble i følge et sveitsisk register slått konkurs den 05. mai 2010 og deretter slettet fra firmaregistrene.
Frem til konkursen er c/o-adressen til virksomheten knyttet til en Adrian Bachmann i Rämistrasse i Zürich.

Les også: Fra avskjedsfest til politiavhør

Vil etterforske sporet

– Opplysningene er nye for oss, men de er meget interessante. Vi kommer til å kontakte politiet og vi vil selv etterforske sporet, sier skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen i Skatt Øst til Fredriksstad Blad.

– Hva gjør dere konkret?
– Det kan jeg ikke si nå, men saken kommer jo på et annet nivå når nye klubber og nye land kommer inn i bildet, sett i forhold til Piiroja-saken, sier Kristiansen.

Les også: Disse mappene ble beslaglagt

Morgan Andersen reagerer

I en tidligere versjon av denne saken, publisert onsdag morgen, refererte f-b.no Aftenposten, der det ble hevdet at det var Morgan Andersen som hadde inngått denne avtalen. Dette ble etter kort tid korrigert på f-b.no, siden det er Morten Huths signatur som er å finne på millionutbetalingen til Sverige. Morgan Andersens navn er derimot oppgitt som referanse på den samme fakturaen.

Morgan Andersen reagerer på at han i Aftenposten og videre gjennom sitatsaken i f-b.no blir utpekt som den som inngikk denne speideravtalen. Det motstrider han:

"Det fremstilles i saken som om undertegnede har inngått nevnte avtale i forbindelse med kontrakt for Abdgar Barsom.Undertegnede hadde ingen ting å gjøre med at Abdgar Barsom ble FFK spiller.", skriver Andersen i en epost til Fredriksstad Blad onsdag kveld.

Han viser til at han var sykemeldt i perioden hvor pengene for speidertjenestene ble utbetalt. Andersen var i denne perioden tiltalt for dokumentforfalskning i John Obi Mikel-saken.

"Videre var undertegnede sykemeldt fra 14.oktober 2007. Etter det jobbet jeg aldri for FFK Sport ASA igjen. Jeg gjorde en sluttavtale med FFK Sport ASA gjeldende fra 1.april 2008. Hvordan en anerkjent avis kan påstå at undertegnede inngikk denne avtalen eller stod for utbetalingen, stiller jeg store spørsmålstegn ved.", heter det i eposten fra Morgan Andersen.

Han karakteriserer det som "meget alvorlig og uakseptabelt" at opplysningene er fremstilt på denne måten. I eposten utdyper han ikke hvorfor hans navn står oppført som referanse på utbetalingen.

Andersen reagerer også på at han, etter hans mening, ikke ble gitt mulighet til å kommentere saken. Han skriver:

"Politiet har beslaglagt min mobil og min pc og jeg har ikke etter det jeg kjenner til fått mulighet til å gi tilsvar på deres feilaktige fremstilling av saken i dag".

Red. anm: Eposten er skrevet fra samme epostadresse som Fredriksstad Blad tirsdag kveld sendte en henvendelse til for å få kommentarer fra Morgan Andersen.
 

Alt om FFK finner kan du lese her