Elverum-treneren rakk ikke å bytte ut «Mos» - må stå over mot FFK

Velkommen, FFK! Målvakt Fredrik Tervaniemi fikk en håndfull kamper i FFK-drakten for noen år tilbake. Nå er sisteskansen målvakt og markedssjef i Elverum. Søndag innbyr Tervaniemi og trener Tore Fossum til gratiskamp på Elverum. (Foto: Erik Hagen)

Velkommen, FFK! Målvakt Fredrik Tervaniemi fikk en håndfull kamper i FFK-drakten for noen år tilbake. Nå er sisteskansen målvakt og markedssjef i Elverum. Søndag innbyr Tervaniemi og trener Tore Fossum til gratiskamp på Elverum. (Foto: Erik Hagen) Foto:

– Presset ligger ikke på oss. Vi har ingenting å tape. Vi skal i alle fall ikke gå i den fella å tenke for mye på hva som står på spill, sier Elverum-trener Tore Fossum.

DEL

Med splitter nytt tak over hovedtribunen er Elverum klar til det uhyre viktige bunnoppgjøret mot FFK.

– Forhåpentligvis rekker man å bli ferdig med taket. Etter hva jeg har forstått så vil de siste brikkene være på plass natt til søndag. For oss på Elverum vil et tak over hovedtribunen definitivt være et stort fremskritt, sier Elverum-trener Tore Fossum.

På Elverum mobiliserer man nå maksimalt foran gratiskampen mot FFK.

– Vi har én gratiskamp i året, der næringslivet gir en krone per tilskuer. Forhåpentligvis blir det mye folk – også fra Fredrikstad. Det er gøy med litt trykk rundt kampene, sier Fossum.

Sekspoengskamp

Med åtte serierunder igjen ligger Elverum på nedrykksplass – tre poeng bak FFK som fortsatt innehar kvalifiseringsplassen.

– Hva slags tanker gjør du deg foran denne matchen?

– Vi gleder oss. Vi har ikke noe å tape og går til kampen med offensive hoder, sier Fossum.

– Så det stresser dere ikke at avstanden opp til FFK vil være på seks poeng dersom det blir borteseier?

– Definitivt ikke. Vi tenker at vi har en mulighet til å klare dette uavhengig av resultat på søndag. Fem av de åtte resterende kampene våre er på hjemmebane, så vi skal stå på helt til siste serierunde i november, slår Fossum fast.

N'Diaye må stå over

Han måtte fortvilet se at Moustapha N'Diaye pådro seg rødt kort (to gule) i oppgjøret mot Strømmen.

– Vi så at det kokte litt for Mos etter det første gule kortet, og planen var at vi skulle ta ham av. Dessverre rakk vi det ikke før han pådro seg gult kort nummer to, sier Fossum.

N'Diaye, som har scoret tre mål på seks kamper i Elverum-drakten, får skryt av trener Fossum.

– Selvtilliten er i ferd med å komme, og han har sett bedre og bedre ut, sier Fossum.

Skadefri tropp

Han råder over en skadefri tropp, noe som definitivt ikke var tilfelle i det forrige møtet med FFK på våren. Da var det forsvarskrise i Elverum.

– Det skal bli spennende å se hvor FFK står nå. Jeg registrerer jo at man nå har plukket fire poeng på to matcher. Samtidig er vi også klar over at FFK har slitt på bortebane denne sesongen.

– Vi føler at vi selv er inne i en god periode, men at vi har manglet det siste lille nødvendige for å bikke jevne kamper i vår favør. Prestasjonene vi har levert har vært helt ok, avslutter Fossum.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags