Håndballtvillingene var ønsket i utlandet – valgte FBK

HÅNDBALLTVILLINGER: Hedda og Nora Thulin (begge 18) håper å sette preg på FBK nedover hver sin kant denne kommende sesongen. (Foto: Victor André Engebretsen)

HÅNDBALLTVILLINGER: Hedda og Nora Thulin (begge 18) håper å sette preg på FBK nedover hver sin kant denne kommende sesongen. (Foto: Victor André Engebretsen)

Tvillingene Nora og Hedda Thulin (begge 18) avslo i vår tilbud fra både danske og tyske klubber, nå gleder de seg til debutsesongen i FBK.

DEL

Tross kun sine 18 år har de allerede én sesong bak seg på toppnivå for Halden. Men da klubben i Allsang på grensen-byen gikk konkurs måtte tvillingene fra Sarpsborg ut på klubbjakt, eller rettere sagt klubbene begynte å jakte på dem.

Tilbud fra utlandet

Thulin-tvillingene forteller at de hadde tilbud fra både tyske og danske klubber, men valgte til slutt å signere for FBK.

– Hvorfor valgte dere FBK fremfor et utenlandseventyr?

– Vi fikk ikke så mye spilletid i Eliteserien i fjor, så vi tenkte at det kan være trygt å få mer erfaring i Eliteserien her hjemme før vi tar et så stort steg som det å dra til en utenlandsk liga med høyere nivå. Samtidig fikk vi et bra tilbud av FBK, og valgte å gå for det, forklarer Thulin-tvillingene.

De forteller også at trener Christer «CK» Karlsson var en viktig årsak til at det ble FBK.

– Han er en veldig morsom type, det blir ikke noen kjedelige treninger med ham, i tillegg til dette er han også flink til å se hver enkelt spiller og snakke med oss, skryter jentene.

Spår en bra sesong

Tvillingene kommer til å kjempe om en plass på hver sin kant, Hedda er høyrehendt og ønsker spilletid på venstrekant, mens Nora er venstrehendt og kjemper på den andre kanten.

– På høyrekant er det Malin (Fried Hansen) og jeg som kjemper om plassen, vi er på samme alder og stiller for så vidt ganske likt, sier Nora.

– Melanie (Felber) som jeg konkurrerer med på venstrekant er jo litt mer etablert og et klart førstevalg, men det er bare å kjempe på, så vil det komme muligheter, og da gjelder det å utnytte dem, slår Hedda fast.

De spilte Eliteserien for Halden i fjor, men mener at de ser en klar forskjell fra Halden til FBK.

– I Halden var det en veldig klar førsterekke, her er det flere å spille på og større konkurranse om plassen. Hun nye fra Litauen (Birgita Ivanauskaite) var også fantastisk god de treningene hun var med oss, spesielt med tanke på at hun kun er 19 år, forklarer Nora.

– Hva tror dere om plassering på tabellen?

– Jeg så VG tippet oss på 9. plass, så da må vi jo tro bedre, kanskje 7. eller 8. plass. Å komme til sluttspill hadde vært virkelig gøy da, svarer Hedda.

Som to dråper vann?

Utseendemessig er det mulig å se forskjell på tvillingene, men de innrømmer at på mange måter er de svært like.

– Vi har de samme vennene, hadde nesten helt likt karaktersnitt og begge har søkt skoleplass i Fredrikstad på barnevern. Begge er vi rastløse også, så det blir gjerne to treninger om dagen, forteller søstrene, og ler samtidig litt av likhetene.

– På hvilke måter er dere forskjellige?

– Hedda er kanskje litt mer utagerende, svarer Nora.

– Det var også forskjellig hvilke fag på skolen vi var best i, selv om vi til slutt endte opp med ganske likt snitt, legger Hedda til.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags