– Nå skal vi kose oss glugg i hjel alle sammen

  B.B.S. Sugarlight parkerte alle under Norges største travløp. Deretter startet festen for alle tilreisende fra Fredrikstad.

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  B.B.S. Sugarlight parkerte alle under Norges største travløp. Deretter startet festen for alle tilreisende fra Fredrikstad. – Vi har en legende på fire ben fra byen, sier deleier Gunnar «Murær'n» Karlsen (71) entusiastisk.

  DEL

  Eventyret fortsetter for hesten som Fredrik Solberg kjøpte for 25.000 kroner av en svensk travkjenner som investerte i en vedmaskin.

  Søndag tok B.B.S. Sugarlight innersvingen på alt og alle, noe som fikk en stor delegasjon fra Fredrikstad til å gå helt bananas på Bjerke travbane.

  Den Fredrikstad-eide hesten dominerte hele løpet og vant relativt enkelt foran Oasis Bi og norske Papagayo E. Umiddelbart etter målgang stormet det supportere fra Plankebyen inn på banen. Kusken Peter Untersteiner ble først omfavnet av moren til trener Fredrik Solberg, Ranveig. Så ble det bare et stort kaos.

  En rørt trener la ikke skjul på at dette var en av hans største dager i livet. Muligens den største.

  – Naturligvis hadde det vært stort å vinne Elitloppet, men dette er like stort, sier Fredrik Solberg.

  En beskjeden Karlsen

  Gunnar «Murær'n Karlsen hadde på forhånd tro på seier, men måtte ta en tår «Pernaud» på morgenkvisten for å ikke miste håpet.

  – Jeg har tro på seier. Jeg er kjent for å være beskjeden, kvitret Karlsen en halv time før løpet.

  – Å få være med på dette eventyret er stort. Siste kapittel er ikke skrevet.

  Fest

  B.B.S. Sugarlight tok den første norske seieren på ti år i Oslo Grand Prix. Sist gang vant Steinlager i 2005.

  – Nå blir det fest i Fredrikstad. Dette er så stort. Nå skal vi kose oss glugg i hjel, gliser Fredrik Solberg og mottar hyllesten fra publikum.

  – Hadde du drømt om at dette kunne skje deg?

  – Hadde du spurt meg for to år siden hadde jeg svart nei. Men dette er et eventyr. Nå er vi historiske.

  Den svenske traveksperten i Aftonbladet Micke Nybrink har fra dag en hatt B.B.S. Sugarlight som en stor favoritt.

  – Dette er bare utrolig. Og ikke minst er det utrolig hyggelig at Norge har fått frem en slik vinnerhest, sier han til Fredriksstad Blad.

  – For mennesker som ikke har peiling på denne sporten, så er det her snakk om en internasjonal stjerne. Det her kan måle seg med det meste, sier Nybrink som mener at B.B.S. Sugarlight er et av de største omvandlingsnumrene.

  Helt herlig

  Før løpet tok kusken Peter Untersteiner seg en tur i stallen, hvor han studerte oppslaget i Fredriksstad Blad.

  – Dette går bra, uttalte han og fikk rett.

  Etter løpet sa han dette:

  – Dette føles helt herlig. Det er så små marginer i slike løp, som avgjør om man blir nummer én eller fem, sa han.

  Enkel taktikk

  Trener Fredrik Solberg lanserte en kort og enkel taktikk foran søndagens storløp i Oslo: Komme så raskt som mulig til tet med B.B.S. Sugarlight. Den oppskriften fulgte Untersteiner til punkt og prikke. Favoritten hadde teten ut av den første svingen og kunne styre løpet fra front.

  På oppløpet slapp aldri eventyrhesten fra Fredrikstad rivalene helt innpå seg.

  Dermed kunne kretsen rundt B.B.S. Sugarlight juble for den sjette norske seieren i Oslo Grand Prix-historien. Sist en norsk hest gikk til topps var i 2005. Da kusket Per Oleg Midtfjeld supertraveren Steinlager til triumf.

  Tre millioner

  Med søndagens seier har B.B.S. Sugarlight kjørt inn mer enn tre millioner kroner så langt denne sesongen. Hesten gikk også til topps i den prestisjetunge Olympiatravet på Åbybanen i Göteborg og innkasserte 1,5 millioner svenske kroner. I Elitloppet ble hesten sittende fast med krefter spart ved målgang.

  – Vi har penger til en ekstra akevitt, men dette er uansett bare morsomt. Siden jeg var liten har trav vært min store lidenskap, men hvem skulle tro at jeg skulle få oppleve noe slikt, sier Karlsen til Fredriksstad Blad.

  Support Justice, som ble nummer to i fjorårets Oslo Grand Prix, endte på femteplass i årets utgave av løpet. Papagayo E. endte på tredjeplass. Før løpet snakket Fredriksstad Blad med kusk Vidar Hop.

  – Vi håper å få en god plassering, men vet at B.B.S. Sugarlight er en stor favoritt. Det han har gjort til nå er kort og godt imponerende, sier han.

  Gunnar «Murær'n» Karlsen gikk sammen med Knut Grønlie ut med den digre pokalen fra Bjerke.

  – Vi er stille og rolig gutter, så dette blir en avslappet aften.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags