– Vil noen spille med oss?

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne gjengen fra Lisleby jenter 17 har et stort ønske om å fortsette å spille fotball. Men da er de helt avhengig av flere spillere.

DEL

Jentegjengen har spilt sammen siden 10-årsalderen, men nå risikerer de å måtte trekke hele laget fra seriespillet på grunn av for få spillere.

– Dette er på mange måter siste krampetrekning. Vi teller elleve spillere i dag, og det holder ikke for å stille lag i serien, sier lagets trener Roar Nordberg.

Seks spillere har forsvunnet i år

Siden januar har han og medtrener Jon Erik Helgesen sett at hele seks spillere har forsvunnet.

– Det er en fryktelig vanskelig å holde på jentene i den alderen, sånn er det bare. Vi er nødt til ha ha minst 14 spillere dersom vi skal klare å stille lag i serien. Det betyr at vi helst trenger en tre, fire til, sier Jon Erik Helgesen.

På tirsdagens trening dukket sju spillere opp. En av jentene, Henriette Nordberg, innrømmer at hun er bekymret bare noen uker før seriestart.

– Det ser jo ikke lyst ut nå, men vi håper fortsatt at vi skal klare å stille lag. Vi har jo ikke noe lyst til å slutte å spille fotball, sier hun.

De er i den vanskelige alderen, spillerne på jenter 17-laget til Lisleby. Flere forsøk på å rekruttere nye spillere har ikke gitt ønskelige resultater.

– Vi har prøvd på Facebook og nettet. Vi har til og med hengt opp lapper i hele nærområdet, uten at det har gitt de ønskelige resutatene. Men vi nekter å gi opp, vi håper fortsatt at vi skal klare å stille lag, sier han.

LES OGSÅ: – Håper FFK starter damelag

Få på trening: Elleve spillere har sagt de vil være med på årets jenter 17-lag hos Lisleby. Foto: Kristian Bolstad

Satser på jentefotball

For i Lisleby har de et ønske om å satse på jentefotball. I dag har klubben fire lag, ett jenter 9-10-lag, ett jenter 12-lag, ett jenter 14-lag – og det utsatte 17-årslaget.

– Vi ser at veldig mange jenter ønsker å spille fotball i ung alder. Bare på 14-årslaget er det en stamme på rundt 20 spillere. Men det skjer noe når de blir litt eldre. Mye annet tar fokus – og dette problemet er nok større på jentesiden enn på guttesiden, sier leder for jentefotballen i Lisleby, Johnny Kristiansen.

Han mener at klubben gjør mange gode tiltak for å tiltrekke seg jenter til klubben.

– Vi ønsker virkelig å legge til rette for jentefotball i Lisleby. Til sommeren skal vi arrangere en turnering – kun rettet mot jentelag. I tillegg skal vi arrangere en gratis fotballskole i påsken, der vi håper at mange jenter melder seg på, sier han.

Prekær situasjon

Men for 17-årslaget er situasjonen prekær. Trenerteamet håper at det sosiale miljøet i laget vil tiltrekke seg noen nye spillere.

– Det sosiale er nok en av grunnene til at vi har holdt sammen i så mange år. Vi satser på en avslutningstur hvert år hvor det sosiale står i fokus. I fjor var vi på fotball- og shoppingtur i Liverpool, noe jentene satt stor pris på. For oss er det vel så viktig å skape et miljø som det å være et godt fotballag, sier han.

Nå håper de at noen jenter født i 1997 til 2000 vil prøve seg på laget. Og de har dårlig tid. Allerede i slutten av april starter serien for jentene.

– Vi bør ha fått inn noen spillere til den første uken etter påske for å kunne fortsette. Det eneste vi ønsker er at de har spilt litt fotball tidligere, sier Helgesen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags