Den tid da forsvaret var som en eneste stor svingdør er heldigvis over

Mads Nielsen får en stor del av æren for at det er slutt på den tiden da alle som ville kunne spankulere inn i FFKs 16-meter og gjøre grovt hærverk. Bildet er tatt etter hans scoring berget uavgjort  mot Elverum.  Foto: Anita H. Gotehus

Mads Nielsen får en stor del av æren for at det er slutt på den tiden da alle som ville kunne spankulere inn i FFKs 16-meter og gjøre grovt hærverk. Bildet er tatt etter hans scoring berget uavgjort mot Elverum. Foto: Anita H. Gotehus

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– For en forvandling, fastslår Erik Johansen i sitt siste pølsevev før ferien. Høgmo og «Bummen»s underverker i FFKs bakre ledd gleder FBs spaltist. Les hans vurdering av hver spiller når halve serien er unnagjort.

DEL

Eriks pølsevev

FFK har ikke vært plagsomt komfortable med nordnorske lag på bortebane. Vi har slitt og fått mye juling, men søndagens kamp mot Alta var en maktdemonstrasjon. Vi styrte i samtlige 90 minutter og selv når vi kløna det til og ga Alta et straffespark og mulighet til å ta tilbake momentumet i kampen, så skjedde det ikke. Ikke i det hele tatt.

For en forvandling fra i fjor, da forsvaret så ut som en eneste stor svingdør, der absolutt alle som ville inn i 16-meteren vår spankulerte inn og gjorde grovt hærverk der inne, i form av mål imot oss.

Hva han gjør i PostNord-ligaen vet ikke jeg, men gudskjelov for at han er hos oss.


Den tiden er heldigvis over, og Høgmo og «Bummen» har gjort underverker i vårt bakerste ledd. Som strengt tatt var påkrevd. Med seieren mot Alta, så er serien halvspilt og hvis vi skal forsøke oss på en aldri så liten tilstandsrapport, så her er min menig:

Håvar Jenssen: En strålende første halvdel. Virker trygg og gjør nesten ingen feil. Spiller med stor selvtillit og sprer trygghet rundt seg. Deilig å se.

Fillip Westgård: Klart godkjent sesong så langt. Med Westgård, så vet du hva du får, full innsats, vilje og tæl. Westgård er også tålig god på å slå presise innlegg i fart.

Mads Nielsen: Ligaens desidert beste midtstopper. Styrer og steller som han vil og har vel knapt tapt en hodeduell. Hva han gjør i PostNord-ligaen vet ikke jeg, men gudskjelov for at han er hos oss.

Thomas Borgersen: En midtstopper som vi kommer til å få mye glede av. Strålende god de kampene han har spilt.

Mislav Leko: En sesongstart helt på det jevne. God på hodet, god innsats, men kan ha litt tempoproblemer.

Ludvig Begby: Også her, klart godkjent. Her er det ikke snakk om tempoproblemer, for tempo har han i massevis. Gjør en god jobb defensivt, bidrar også offensivt.

Rocky Lekaj: Var ikke så imponert av åpningen av sesongen, men har spilt seg stort opp og fremstår nå som en av våre mest kreative spillere. Tror han blir bare bedre og bedre utover sesongen.

Joona Veteli: På sitt beste glimrende, er uheldigvis skadeutsatt.

Thomas Rekdal: Hva skal man si, som ikke har blitt sagt? The sky is the limit ... ...

Erik Mæland: En helt grei første del av sesongen, tror og håper at han har mer inne. Blir viktig fremover med sin rutine.

Anas Farah: Se Thomas Rekdal. Bare litt mere skadeutsatt.

Kjell Rune Sellin: Jobber skinkene av seg i 90 minutter, eller så lenge han får spille. Flink til å holde på ballen og være et oppspillspunkt. Målproduksjonen har også blitt bedre, så dette blir bra.

Tim Nilsen: Begynner å lukte krutt av han. Begynner for alvor å finne nettmaskene. Håper vi blir enig med han og at han spiller høstsesongen hos oss. Positiv.

Dette var siste pølsevev før ferien. God ferie til alle.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags