Drømmer om å spille i Norge

Flyr høyt: Janne Erik Moen (23) (i luften) og makkeren Christian Helland (helt til venstre) håper at deres innsats i Mexico blir så bra at de kvalifiserer seg til å få spille storturnering i Stavanger denne sommeren. Her møter duoen Østerrike i treningskamp. foto: privat

Flyr høyt: Janne Erik Moen (23) (i luften) og makkeren Christian Helland (helt til venstre) håper at deres innsats i Mexico blir så bra at de kvalifiserer seg til å få spille storturnering i Stavanger denne sommeren. Her møter duoen Østerrike i treningskamp. foto: privat

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sandvolleyballspiller Janne Erik Moen (23) skal sammen med makker Christian Helland (26) teste formen i Mexico. Målet er å kvalifisere seg til spill på hjemmebane i Stavanger.

DEL

Fredrikstad-gutten Janne Erik Moen (23) reiste torsdag forrige uke til Mexico for å delta i storturneringen World Tour Puerto Vallarta Open, som er en turnering på det høyeste nivået innenfor sandvolleyball, og som arrangeres av FIVB (se faktaramme).
Der skal han, sammen med makker Christian Helland (26) måle krefter mot noen av verdens beste sandvolleyballspillere.
– Vi er «underdogs» og har ingen ting å tape. Klarer vi å slippe oss løs, samtidig som vi klarer å slippe ned skuldrene, så tror jeg at vi vil klare også greit, forklarer Moen på telefon fra Gardermoen.

Er litt nervøse

Duoen startet å trene sammen i fjor, før de intensiverte samarbeidet i vinter. Nå er de altså klare for en av verdens største sandvolleyballturneringer.
– Det er den første og største slike turneringen vi deltar i, så vi er så klart både litt nervøse og spente, sier han og legger til:
– Men vi gleder oss selvfølgelig veldig mye.
Både Moen og Helland, som opprinnelig er fra Kongsberg, har tidligere spilt i eliteserien i innendørs-volleyball. Der spilte de på hvert sitt rivaliserende Oslo-lag.
– Gøy at vi nå kan spille sammen. Vi har fått til et bra samarbeid på kort tid, så dette blir spennende.

Drømmer om Stavanger

Moen er én meter og 96 centimeter høy og blokkspiller. Makker Helland rager én meter og 87 centimeter over bakken og tar seg av forsvarsspillet.
Nå håper ungguttene at innsatsen deres i Mexico holder til at de til sommeren får prøve seg på hjemmebane i Stavanger.
– Hvis vi gjør det bra i Mexico, så bedrer det sjansene våre betraktelig for å få spille i Stavanger til sommeren.
Turneringen har vært i oljehovedstaden i Norge flere ganger tidligere, men har de to siste årene hatt et opphold. Men denne sommeren kommer altså verdensstjerner fra hele verden igjen tilbake for å spille.
– Det hadde vørt veldig gøy å spille på hjemmebane, og en drøm for oss, legger Moen til.

Gressvik-gutt også med

En annen lokal unggutt som også skal delta på samme turnering i Mexico, er Stian Opsahl (26). Gressvik-gutten skal sammen med makkeren Ole Bastian Nordstrand også forsøke å slå seg opp blant verdensstjernene som deltar under turneringen i Sør-Amerika.
Det har ikke lykkes Fredriksstad Blad å komme i kontakt med Opsahl eller Moen etter at seedingen ble klar. Første runde spilles tirsdag ettermiddag, meksikansk tid.
sandvolleyball
Sandvolleyball er en idrett som har utviklet seg fra innendørsvolleyball.
De viktigste regelforskjellene fra innendørsvolleyball, er at i sandvolleyball er det bare fire spillere på banen, at spillet foregår på sand og at banen er 8 ganger 8 meter istedenfor 9 ganger 9. I tillegg er der flere spesifikke regler om ballbehandling og slag.
FIVB
Fédération Internationale de Volleyball, forkortet FIVB, er en internasjonal sportsorganisasjon, godkjent av den internasjonale olympiske komité som den eneste godkjente representant for volleyball og sandvolleyball.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken