Dahl ler litt over engasjementet han fremviste i garderoben i minuttene før hans spillere skulle ut og sikre sitt tredje strake seriemesterskap fredag. Sarpsborgs haier sto på den andre banehalvdelen.
Drøye to timer senere hadde Slevik gjort jobben. De beseiret omsider sarpingene i Skjeberghallen, men Dahl hevder det var nødvendig å få seiersvante spillere opp et par hakk.
– Selv om vi har vunnet alt etter jul opplevde jeg en nedadgående kurve. Derfor var det nødvendig å gjøre grep, sier han.

Overtente spillere

Vi møter suksesstreneren på Haugeåsen ungdomsskole, hvor han til daglig er sjef for en niendeklasse.
– Regner med du er mer kontrollert i din væremåte i skolesammenheng?
– He he, men i dette tilfellet var det viktig å fortelle dem hva de skulle fokusere på. Det var tross alt mange år siden de hadde vunnet en seriekamp i denne hallen.
– Hvordan følte du de responderte?
– De var litt «tagget» i åpningen. men selv om de var i overkant overtente, følte jeg vi tidlig fikk kampen dit vi ville.

Hadde party

Etter 8–6 seieren over rivalen fikk guttene gå på fest. Det samme gjorde Dahl.
Han vet de siste seriekampene blir et pliktløp, men formtoppen kommer til sluttspillet.
– Dere kan ta tredje strake NM-tittel også. Gjør dere det?
– Vi har alle forutsetninger for å klare det, men vi er ikke så suverene som alle skal ha det til. Men vi har opparbeidet oss en skikkelig treningskultur, samt at vi har en spisskompetanse i form av et par ekstraordinære spillere. De som skal slå oss skal være gode, fastslår Dahl.

Lover å fortsette

– For ett år siden varslet du din avgang, for deretter å være tilbake som trener igjen på et blunk. Skal du gi deg igjen?
– Nei! Sist gang angret jeg som en hund i det øyeblikket jeg hadde informert spillerne om min avgjørelse. Nå skal jeg fortsette. Det er en triumf i E-cupen jeg er veldig lysten på, sier 44-åringen. Både kollegaer og elever stikker hodet inn på klasserommet hvor Dahl blir intervjuet. – Nå må du ikke bli for kjepphøy, lyder formaningen.
– Er det fare for at du blir det?
– Nei, de kjenner meg ikke godt nok, slutter Dahl lattermild.
SLEVIK IBK
Slevik Innebandyklubb stiftet 1989. Rundt 250 aktive medlemmer fordelt på 14 lag,
NM-titler for senior (kongepokal):
Herrer: 1997, 2000, 2012 og 2013
Damer: 2004
Seriemesterskap Elite
Herrer: 2011/12, 2012/13, 2013/14