Byens beste også med golfkølle?

Ørjan Løvdal (foran) er klar for FB Open i golf. Bak fra venstre: Knut Anders Blystad (Fredriksstad Blad), Jon Øivind Beck (Fredriksstad Blad), Lars Petter Brovold (Gamle Fredrikstad Golfklubb), Joakim Larsen (Bertel & Steen), Ole Kristian Olsen (Pioner Boat).

Ørjan Løvdal (foran) er klar for FB Open i golf. Bak fra venstre: Knut Anders Blystad (Fredriksstad Blad), Jon Øivind Beck (Fredriksstad Blad), Lars Petter Brovold (Gamle Fredrikstad Golfklubb), Joakim Larsen (Bertel & Steen), Ole Kristian Olsen (Pioner Boat). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ørjan Løvdal (49) er byens beste hockeyspiller gjennom tidene. Nå tar han sats på å bli Fredrikstads beste golfer også.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Jeg har den rette psyken og skal bli vanskelig å slå, sier Løvdal offensivt under lanseringen av det som vil bli en golfhappening i Fredrikstad.

Store forventninger

Den 28. august går startskuddet for «FB Open», hvor det er meningen at den beste golferen i byen skal kåres.

– Vi har store forventninger til dette arrangementet som på en måte blir en åpning av vår nye 18 hulls bane, sier Lars Petter Brovold (33) – daglig leder ved Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Finale den 1. september

Over tre dager (28, 29 og 30 august) skal det være kvalifisering, hvor det er shotgunstart med 72 golfere hver dag.

– Selve finalen avvikles den 1. september, hvor det er flotte premier. Foruten å kunne titulerer deg som byens beste golfer, vil du blant annet få kjøre fritt med en Peugeot 208 i tre måneder, opplyser Brovold.

33-åringen er tidenes beste Fredrikstad-golfer med, hvor han blant annet spilte mot Tiger Woods (36) i British Open for sju år siden.

72 spillere til finalen

Nå er Brovold innstilt på å gi fra seg tittelen og for 500 kroner i påmeldingsavgift kan du bli arvtageren.

– Etter de tre kvalifiseringsrundene vil de 72 beste delta i en finale den 1. september. Da vil garantert mange lokale stjerner være med, spår han.

Ti plasser i turneringen vil være forbeholdt kjendiser, hvor ikke ukjente Tore Pedersen (42) har fått i oppdrag å samle inn kandidater.

– Jeg er vel å regne som B-kjendis, humrer Løvdal som tidlig ble bitt av golfbasillen.

Har samme handikap

Stjernens nummer 12 røper at han har sitt gamle draktnummer i handikap.

– Jeg begynte å spille tidlig på 90-tallet. I dag er sporten en rekreasjon for kroppen. Det er sosialt og ikke minst kommer du deg ut i naturen, sier Løvdal og poengterer at naturen for ham er å regne som fairway.

– En slik turnering ser jeg virkelig frem til, så får vi håpe at psyken holder, ler han.

Løvdal medgir at han aldri har fått «hole in one», men at drømmen om å klare det lever videre.

Under turneringen vil det bli utdelt en 17 fots Pioner Skjærgårdsjeep til den som klarer kunststykke med å sette ballen rett i koppen på et slag.

Alle kan slå alle

Knut Anders Blystad og Jon Øivind Beck i Fredriksstad Blad er også stolte av å være en del av «FB Open».

– Påmeldingen vil skje etter «først til mølla»-prinsippet og det er viktig å understreke at alle kan delta. Det konkurreres med handikap, noe som betyr at alle kan slå alle, poengterer duoen oppstemt.

Det konkurreres i en herre- og en kvinneklasse, samt en egen juniorklasse.

Banen snart klar

Gamle Fredrikstad Golfklubb har åpnet fem hull på sine nye bane. Ytterligere fire hull vil stå klare i begynnelsen av juli.

– En offisiell åpning av 18. hulls banen vil skje i august i forkant av «FB Open», så for mange vil nok turneringen bli en av de første mulighetene til å spille her. Derfor er det ikke så mange som får en fortrinn, understreker Lars Petter Brovold.

Påmelding til «FB Open» skjer via «Golf box» eller direkte kontakt med klubben.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags