Gå til sidens hovedinnhold

Beklager, Morgan Andersen

Artikkelen er over 5 år gammel

FB publiserte 14. desember 2011 en artikkel med tittelen «Inngikk ny scoutingavtale med svensk selskap» på f-b.no. Teksten var basert på en artikkel i Aftenposten, der Morgan Andersen ble opplyst å være ansvarlig for en avtale med fotballspilleren Abgar Barsom, og som innebar en påstand om at Andersen hadde tilrettelagt for grov skatteunndragelse. Påstanden ble korrigert etter cirka halvannen time, til at Andersen var oppført som referanse på avtalen.

I kjølvannet av rettssakene mellom Morgan Andersen og Aftenposten, innklaget Andersen alle avisene som hadde publisert nevnte påstand til Pressens Faglige Utvalg (PFU), med krav om beklagelse og rettelse.

Fredriksstad Blad valgte å skrive en presisering, noe Andersen ikke aksepterte som en såkalt minnelig løsning.

Les presiseringen her: FB presiserer om Morgan Andersen-dom i Høyesterett

Dermed går saken til behandling i PFU.

Nå har imidlertid Aftenposten beklaget at artikkelen i 2011 hevdet at Morgan Andersen stod bak Barsom-avtalen, fordi "påstanden verken da eller senere er blitt sannsynliggjort".

Les artikkelen i f-b.no fra 14. desember 2011: Inngikk ny "scoutingavtale" med svensk selskap

Det har gitt oss grunnlag for å vurdere Andersens krav om beklagelse en gang til, og da har vi endret standpunkt.

Derfor ønsker jeg på vegne av Fredriksstad Blad å beklage overfor Morgan Andersen at vi publiserte den ikke sannsynliggjorte påstanden fra Aftenposten i artikkelen 14. desember 2011.

René Svendsen, sjefredaktør

Kommentarer til denne saken