– Det er skikkelig bra at det er en hel dag der vi kan prøve mange forskjellige idretter. Der er jo ikke alltid så lett å prøve det ellers, og i alle fall ikke så mange forskjellige, forteller Daniel Holmlund Kristiansen (9) og Brage Nymann (7).

De er begge med i Atlas bryteklubb og hadde en dobbeltrolle i Østfoldhallen lørdag: de skulle vise frem Atlas og bryting, samtidig som de skulle teste ut andre idretter.

Tøff sport

– Bryting er selvfølgelig det morsomste å drive med, men det er gøy å teste ut litt annet også, forteller de to guttene og legger til:

– Vi vil gjerne at det skal begynne flere på bryting med oss, derfor er det fint å vise frem hvor morsom denne idretten er.

Daniel og Brage forteller at man blir sterk av å drive med bryting, og at det ikke er så skummelt som det ser ut som.

– Det er en tøff sport, men det er ikke skummelt. Du lærer fort hva som er lov og ikke lov. Bryting er ikke farlig, bare gøy, avslutter de to guttene.

– Kjempegøy

Amalie Eline Enge Lunder (8) testet blant annet ut taekwondo og modellfly.

– Begge deler var veldig gøy. Bryting var også morsomt, det er gøy med litt tøffe idretter, forteller åtteåringen.

Bildeserie

Barneidrettens dag lørdag 6. februar

Hun synes barneidrettens dag er et flott arrangement.

– Jeg har vært her to ganger før, og kommer neste gang også. Det er kjempegøy, avslutter hun.

Fornøyd arrangør

Per-Arne Wilhelmsen, inkluderingskontakt i Fredrikstad Idrettsråd, er fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

– Det har gått veldig bra. Omtrent 2.000 barn og unge har vært innom her i løpet av dagen, det er vi fornøyde med, sier han.

Wilhelmsen trekker frem at dette også er et godt inkluderingstilbud.

– En dag som denne, der barna får teste forskjellige idretter og bli kjent med idrettslagene, gjør at de kanskje starter med en idrett senere. Det er en flott måte å integrere gjennom idretten, noe jeg håper vi lykkes med, sier han og legger til:

– Reglene i idretten er like uansett hvor man kommer fra, så idretten er en flott integrasjonsarena.

Unge hjelpere

Wilhelmsen trekker også frem alle de unge frivillige som hjalp til under arrangementet.

– Uten alle disse flotte ungdommene hadde vi aldri klart å få til dette. Det er flott at de engasjerer seg og vil bidra, forteller han.

Det var hovedsakelig elever fra Borge ungdomsskole og Haugeåsen som hjalp til, men også elever engasjert på FRID-skolen.