SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Chelsea må ta seg sammen

Chelsea og Eden Hazard måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Southampton i forrige seriekamp. Lørdag skal det bli tre poeng hjemme mot Newcastle. (AP Photo/Frank Augstein)

Chelsea og Eden Hazard måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Southampton i forrige seriekamp. Lørdag skal det bli tre poeng hjemme mot Newcastle. (AP Photo/Frank Augstein) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Chelsea rotet vekk to poeng i forrige seriekamp hjemme mot Southampton. Lørdag blir laget en av våre sikre på lørdagskupongen.

DEL

Lørdagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Oddssingel lørdag: Liverpool spaserer seg ikke til tre poeng

Oddssingel lørdag: Arsenal må være tålmodige

Oddssingel Championship: Managerløse Nottingham Forest går på en smell

Oddssingel håndball-VM: Norge sørger for nytt scoringsshow

Oddsssingel Premier League: Huddersfield sliter mot lag fra Wales

Live: Overgangsvinduet januar 2019

V75 Jarlsberg: Kaldblodsdronninga vinner igjen

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Etter at forrige lørdags tippekupong handlet om FA-cupen, er det tilbake til seriefotball i England denne helgen. Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten ble som kjent delt ut forrige lørdag og er på ca 680 000 kr denne lørdagen. Innleveringsfristen er kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

1. Chelsea - Newcastle
Chelsea stilte med tilnærmet toppet lag i tirsdagens første ligacupsemifinale borte mot Tottenham og hadde nok fortjent bedre enn 0-1 tap i den kampen. Sist lørdag tok laget seg enkelt videre i FA-cupen etter 2-0 seier hjemme mot Nottingham Forest. Klarte ikke bedre enn 0-0 hjemme mot Southampton i siste seriekamp og ligger på 4. plass i Premier League med 44 poeng og har ti poeng opp til serieleder Liverpool. 6-4-1 på hjemmebane, tapet kom mot Leicester 22. desember (0-1). Alvaro Morata er usikker, mens Ruben Loftus-Cheek fortsatt er ute med skade. Cesc Fabregas er på vei til Monaco og har nok spilt sin siste kamp for Chelsea.

Følg Spillsenteret på Facebook!

Newcastle kjemper på i bunnen av premier league. Ga Manchester United god kamp i den siste seriekampen for 14 dager siden, men det var lite å si på at United vant den kampen 2-0. Ligger på 15. plass med totalt 18 poeng og har kun to poeng ned til Southampton under streken. Kun tre av ti bortekamper er tapt (2-5-3), tapene er kommet mot topplagene Manchester City, Manchester United og Liverpool. Ki Sung-yueng og Yoshinori Muto er på Asian cup med sine respektive landslag. Innleide Kenedy (på lån fra Chelsea) får ikke spille mot Chelsea. Jonjo Shelvey, Paul Dummett og Karl Darlow er alle skadet.

Se alle sesongens nye Newcastle-drakter her!

Fjorårssesongens oppgjør på Stamford Bridge endte med 3-1 seier til Chelsea som blir store favoritter lørdag. Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Brighton - Liverpool
29. desember lanserte vi Brighton som et spill hjemme mot Everton til flotte 3,00 i odds og den påfølgende onsdagen lanserte vi laget borte mot West Ham. Brighton ledet den kampen 2-0, men måtte nøye seg med 2-2. Tredje sist ble det 1-1 hjemme mot Arsenal. Står med totalt 26 poeng og har ti poeng ned til Southampton under streken. Solide 5-3-2 på ti spilte hjemmekamper. Forsvarsspilleren Bernardo pådro seg en smell mot West Ham og rekker ikke lørdagens kamp. Alireza Jahanbakhsh, Jose Izquierdo og Mat Ryan er alle fortsatt ute.

Se alle sesongens nye Liverpool-drakter her!

Liverpool røk på sesongens første serietap forrige torsdag da det ble 1-2 borte mot Manchester United. Jürgen Klopp valgte å gjøre ni endringer til startoppstillingen til FA-cup kampen borte mot Wolverhampton og røk 1-2. Det var en slags ventet exit for Liverpool som helt klart prioriterer ligaen og Champions League fremover. Det skiller fire poeng ned til Manchester City på 2. plass. Solide 8-2-1 på bortebane. Både Dejan Lovren og Joe Gomez er ute, det kan bety at Fabinho blir stoppermakker til Virgil van Dijk.  Joel Matip og Jordan Henderson betegnes begge som usikre.

Liverpool er naturligvis store favoritter til å komme tilbake på vinnersporet lørdag, men bortekamper mot Brighton er ingen walkover. Vi tar med en halvgardering i denne. UB.

Klikk her for å levere din tippekupong

3. Leicester - Southampton
Det er definitivt ikke lett å spå Leicester om dagen. Femte sist ble det 1-0 seier borte mot Chelsea i Premier League, deretter 2-1 seier hjemme mot Manchester City. Tre dager senere røk laget 0-1 hjemme for Cardiff, så ble det en overraskende 1-0 seier borte mot Everton i serien. Sist søndag røk så laget ut av FA-cupen etter 1-2 tap borte mot League Two-laget Newport County. Ergo har Leicester tapt de to kampene de var klare favoritter, men samtidig vunnet de tre de slett ikke var favoritt i. Leder uansett "den andre tabellen" i Premier League og ligger på 7. plass med 31 poeng. Variable 4-2-4 på ti spilte hjemmekamper. Harvey Barnes er hentet tilbake fra utlånet til West Bromwich og kan få spilletid. Daniel Amartey er langtidsskadd, mens Jonny Evans er usikker.

Southampton er fortsatt under streken til tross for det overraskende poenget borte mot Chelsea (0-0) for 14 dager siden. Står med 16 poeng og har tatt to seire på de fem siste seriekampene. Svake 2-2-7 på elleve spilte bortekamper. Pierre-Emile Hojbjerg soner fortsatt karantene, mens Charlie Austin soner sin første av to kampers karantene. Spisskollegaene Danny Ings og Michael Obafemi er begge skadet. I tillegg er også Ryan Bertrand skadet, mens Maya Yoshida er på Asian Cup.

0-0 i begge de to siste tilsvarende på King Power stadium. Southampton har tunge fravær denne lørdagen og Leicester bør fikse tre poeng her. H.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

4. Crystal Palace - Watford
Tre seire og ti poeng på de fem siste seriekampene for Crystal Palace som slo til med en overraskende 2-0 seier borte mot Wolverhampton i siste serierunde for 14 dager siden. Roy Hodgsons menn har dermed avansert til 14. plass og står med totalt 22 poeng.  Seks poeng skiller ned til Southampton under streken. Svake 2-3-5 på ti spilte hjemmekamper på Selhurst Park. Christian Bentake har ikke spilt siden 1. september i fjor og er fortsatt ute. det er også forvarsspilleren Pape Souare, men han har ikke startet en kamp denne sesongen. Det er samtidig de to eneste fraværene for Crystal Palace.

Watford ledet både 2-0 og 3-2 borte mot Bournemouth i siste seriekampe, men det var lite å si på at den kampen endte 3-3. Står med 2-3-1 på de seks siste seriekampene og ligger på en flott 8. plass før helgens serierunde med 29 poeng. Variable 3-4-3 på ti spilte bortekamper. Andre Gray og Christian Kabasele er begge friskmeldt etter skadefravær, det betyr at Sebastian Prödl er eneste spiller ute for Watford.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende, mens Watford vant tredje sist. Denne ser åpen ut. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

5. Cardiff - Huddersfield
Cardiff var den aller største favoritten til nedrykk før sesongen, men enn så lenge er waliserne over streken. Tok sesongens første borteseier i romjulen da det meget overraskende ble 1-0 seier borte mot Leicester. Var dog sjanseløs hjemme mot Tottenham på 1. nyttårsdag og tapte 0-3. Men har vunnet fire hjemmekamper så langt og står med 18 poeng, det betyr at det er to poeng ned til Southampton under streken. Danny Ward og Kenneth Zohore er begge skadet, mens Kadeem Harris sliter med en skulderskade.

Det ser verre ut for Huddersfield. Etter vel halvspilt sesong ligger laget helt sist med skarve 10 poeng og har dermed åtte poeng opp til nettopp Cardiff på sikker plass. 1-2 tapet hjemme for Burnley for 14 dager siden var lagets åttende strake serietap. Svært moderate 1-2-7 på ti spilte bortekamper. Christopher Schindler er tilbake etter ferdigsonet karantene, mens innlånte Jason Puncheon (fra Crystal Palace) kan få sin debut lørdag. Tommy Smith, Aaron Mooy, Danny Williams og Abdelhamid Sabiri er alle på skadelisten.

Cardiff har vært flinke til å vinne de "rette" hjemmekampene og dette er en slik. H.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

6. Burnley - Fulham
To strake trepoengere for Burnley i de to siste seriekampene og dermed har Burnley kommet seg på rett side av nedrykksstreken. Har hatt en fæl start på sesongen, men er nå oppe på 18 poeng og har dermed to poeng ned til Southampton under streken. Hjemmetallene er ikke bedre enn 3-1-6, men to av de tre siste seriekampene hjemme er vunnet. Forsvarsspillerne Matt Lowton og Phil Bardsley er begge usikre, det samme gjelder for Johann Berg Gudmundsson. Robbie Brady soner karantene, mens Aaron Lennon fortsatt er ute med skade.

Fulham har fortsatt ikke tatt av under Claudio Ranieris ledelse og var sjanseløse borte mot Arsenal på 1. nyttårsdag (tap 1-4). Men tok fem poeng på de tre foregående seriekampene. Står med 14 poeng og har således fire poeng opp til sikker plass. Ni av elleve bortekamper er tapt. Forsvarsspilleren Alfie Mawson er eneste fravær for Burnley.

Burnley har vist fremgang i det siste og Fulham har vært elendige på bortebane hittil. HU.

Følg Spillsenteret på Facebook!

7. West Bromwich - Norwich
De seks siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. Vi innledet med et toppoppgjør.

Etter en meget flott periode med 6-2-0 på åtte seriekamper, ble det kun ett poeng for West Bromwich på de to siste seriekampene. Ligger på 4. plass med 46 poeng og er det eneste laget i divisjonen som har scoret over 50 mål (54). Solide 7-4-2 hjemme på the Hawthorns. Midtbanespilleren Harvey Barnes som har startet samtlige 26 seriekamper, er tilbake i Leicester etter endt låneperiode.  Jake Livermore soner karantene, mens Dwight Gayle og Ahmed Hegazi begge er klare igjen etter skadefravær.

Etter meget sterke 9-2-0 på elleve seriekamper, er det kun blitt to poeng på de tre siste seriekampene for Norwich. Men holder fortsatt andreplassen og direkte opprykk. Står med 49 poeng, har to poeng opp til serieleder Leeds, og det er to poeng ned til Sheffield United på 3. plass. Kun ett bortetap hittil (6-6-1). Grant Hanley soner karantenee, mens Timm Klose er skadet.

Vi tror ikke bortelaget vinner denne toppkampen, men U-faren er nok høy. HU.

8. Sheffield United - Queens Park Rangers
Formsterke Sheffield United står med tre strake seire og flotte 6-2-2 på de ti siste seriekampene. Tar laget tre poeng her, samtidig som Norwicj avgir poeng borte mot West Bromwich, tar laget seg opp på 2. plass og den ene av de to direkte opprykksplassene. 7-3-3 totalt på hjemmebane. Det er ingen nye skader eller karantener for hjemmelaget.

Queens Park Rangers innledet sesongen med fire strake tap, men har hevet seg betydelig etter det. Kun ett tap er det blitt på de seks siste seriekampene (3-2-1) og QPR har avansert til 9. plass og står med totalt 39 poeng. Det skiller kun fire poeng opp til Derby på den siste playoffplassen. 4-4-5 totalt på bortebane. Massimo Luongo er på landslagsoppdrag med Australia, mens Angel Rangel og Tomer Hemed begge fortsatt er ute med skader.

Hjemmelaget vant tilsvarende oppgjør 2-1 forrige sesong. Vi tror oppturen fortsette for Sheffield United. H.

9. Birmingham - Middlesbrough
Kun ett tap på de åtte siste seriekampene for Birmingham. Over 5000 supportere hadde tatt turen til bortekampen mot West Ham i FA-cupen forrig helg, men de kunne ikke forhindre cupexit etter 0-2 tap. Birmingham ligger på 8. plass med 39 poeng og har fire poeng opp til sjetteplassen. Kun ett hjemmetap på St. Andrews er det blitt på de 13 første hjemmekampene der over halvparten har endt med poengdeling (5-7-1). Isaac Vassell har vært ute med skade i 14 måneder, men er endelig friskmeldt og kan få plass på benken lørdag. Kristian Pedersen er tilbake etter ankelskade.

Middlesbrough fikk ikke dreisen på seriespillet i desember og tok kun en seier på fem seriekamper. før det endelig ble 2-0 seier hjemme mot tabelljumbo Ipswich i romjula. Fikset et sterkt bortepoeng mot Derby i den siste seriekampen, spilt 1. nyttårsdag. Middlesbrough har dog levert en bra første halvdel og står med 43 poeng og ligger på 5. plass. Opp til Norwich på andreplass er det seks poeng før helgens runde. Kun to bortetap på 13 spilte bortekamper (5-6-2). Daniel Ayala, Ryan Shotton og Aden Flint er alle usikre til lørdagens kamp.

1-1, 2-2 og 0-1 på de tre siste tilsvarende og U-faren er nok høy igjen.

Vi tar en sjanse her og stoler på hjemmelaget. H.

10. Wigan - Aston Villa
Nyopprykkede Wigan innledet friskt etter opprykket, men står nå med kun to poeng på de sju siste seriekampene. Leverte bra på hjemmebane tidligere i sesongen, men er nå uten scoring og poeng på de tre siste hjemmekampene. Er falt til 20. plass på tabellen med totalt 26 poeng og har kun fire poeng ned til Bolton under streken. 6-3-4 totalt på hjemmebane, men de tre siste hjemmekampene er altså alle tapt. Spissen Anthony Pilkington  er hentet på lån fra Cardiff og aktuell for startelleveren på direkten.

Aston Villa slo til med en knallsterk 3-0 seier borte mot Derby tidlig i november, men har ikke fått noen seiersrekke etter den bragden. Har riktignok kun ett tap på de ni seriekampene som er spilt etter det, men hele fem av dem har endt uavgjort. Ligger på 10. plass med totalt 38 poeng og har fem poeng opp til Derby på den siste playoffplassen. 4-5-4 totalt på bortebane. Jack Grealish og Axel Tuanzebe er begge fortsatt ute med skade.

UB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

11. Reading - Nottingham Forest
Nestjumbo Reading er uten seier på sine ni siste seriekamper (0-4-5). Står med 20 poeng før helgens serierunde og har fem poeng opp til Rotherham på sikker plass. Kun to scorede mål på de seks siste seriekampene forteller om offensive mangler. Svake 3-2-8 på 13 spilte hjemmekamper. Lewis Baker (Chelsea) og Ovie Ejaria (Liverpool) er begge hentet på lån og kan få sine debuter for Reading lørdag.  Både Tyler Blackett og Leandro Bacuna er tilbake etter karantener.

Se alle de nye draktene til Nottingham Forest her!

Nottingham Forest ligger på 7. plass og er altså på plassen bak playoffplassene. Hele 12 av 26 ligakamper har endt uavgjort og laget har like få tap som serieleder Leeds (fem), men er likevel tolv poeng bak. Slo nettopp serieleder Leeds i den siste seriekampen (4-2 hjemme). Spesielle 3-8-2 på bortebane. Aitor Karanka forlot overraskende Nottingham Forest som manager fredag og Simon Ireland vil lede laget her.  Michael Dawson er fortsatt ute med skade.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

12. Brentford - Stoke
Det har ikke vært noen pangsesong for Brentford verken før Dean Smiths avgang eller etter. Ledet 1-0 hjemme mot høytflyvende Norwich i det lengste i forrige seriekamp, men det endte 1-1. Ligger helt nede på 18. plass med 28 poeng og har seks poeng ned til Bolton under streken. Brukbare 6-3-4 på hjemmebane. Lewis Macleod og Emiliano Marcondes er uaktuelle for hjemmelaget.

Stoke har hatt en skuffende sesong etter nedrykket fra Premier League og forrige helg fikk manager Gary Rowett sparken. Ny trener er Lutons suksessmanager Nathan Jones.  Stoke er helt nede på 14. plass og står med 35 poeng. Det er dog ikke mer enn åtte poeng opp til Derby på 6. plass og det er fortsatt 20 serierunder igjen. Kun tre tap på tretten spilte bortekamper, men samtidig kun to seire og hele åtte poengdelinger. Ryan Shawcross og Ryan Woods er begge usikre.

Sist gang disse to lagene møttes på Griffin Park i en seriekamp var så langt tilbake som mars 2002.  Da vant hjemmelaget 1-0. Denne er ikke enkel, vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Chelsea — Newcastle H

2. Brighton — Liverpool UB

3. Leicester  — Southampton H

4. Crystal Palace — Watford U

5. Cardiff  — Huddersfield H

6. Burnley — Fulham HU

7. West Bromwich — Norwich HU

8. Sheffield United — Queens Park Rangers H

9. Birmingham  — Middlesbrough H

10. Wigan  — Aston Villa UB

11. Reading  — Nottingham Forest HU

12. Brentford — Stoke HUB

432-rekker:

1. Chelsea — Newcastle H

2. Brighton — Liverpool UB

3. Leicester — Southampton H

4. Crystal Palace — Watford U

5. Cardiff — Huddersfield H

6. Burnley — Fulham HU

7. West Bromwich — Norwich HU

8. Sheffield United — Queens Park Rangers H

9. Birmingham — Middlesbrough H

10. Wigan — Aston Villa UB

11. Reading — Nottingham Forest HU

12. Brentford — Stoke HUB

Klikk her for å levere din tippekupong