SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Arsenal må være tålmodige

Arsenal og Pierre-Emerick Aubameyang jakter tre nye poeng på London Stadium lørdag formiddag. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Arsenal og Pierre-Emerick Aubameyang jakter tre nye poeng på London Stadium lørdag formiddag. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

West Ham vil gi Arsenal kamp om poengene i lørdagens London-derby.

DEL

Oddstips  (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Oddssingel PL: Liverpool spaserer seg ikke til tre poeng

Oddssingel Championship: Managerløse Nottingham Forest går på en smell

Oddssingel håndball-VM: Norge sørger for nytt scoringsshow

Oddsssingel PL: Huddersfield sliter mot lag fra Wales

Lørdagskupongen: Chelsea må ta seg sammen

Live: Overgangsvinduet januar 2019

V75 Jarlsberg: Kaldblodsdronninga vinner igjen

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

De engelske kampene dominerer lørdagens langoddsprogram. Premier League er tilbake, og Liverpool, Arsenal og Chelsea er blant lagene som er i aksjon, i tillegg er det full serierunde i Championship, League One og League Two. I italiensk Serie A skal serieleder Juventus til Bologna og det er også et par interessante kamper i spansk La Liga. Det er også fullt kjør i håndball-VM, hvor Norge møter Saudi-Arabia.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

West Ham United – Arsenal (Pause/fulltid dobbel) U/B 5,00 i odds (spillestopp kl. 1325)

Både Arsenal og West Ham gikk videre i FA-cupen sist helg, men nå er det tilbake til kampen om poeng i Premier League. The Hammers forsøker å bite seg fast på øvre halvdel av tabellen, mens Arsenal trenger tre poeng for å legge press på Chelsea i kampen om fjerdeplassen.

West Ham fikk en elendig start på sesongen, men etter at sommersigneringene har begynt å levere har også resultatene kommet. Manuel Pelligrini sliter imidlertid med en skadekrise som aldri virker å ta slutt. Likevel har de vunnet fem av de siste åtte kampene i Premier League, og det har løftet dem opp til tiendeplass på tabellen.

Det virker ikke som West Ham har blitt helt komfortabel med sin nye hjemmearena. På London Stadium har de kun vunnet fire av elleve hjemmekamper så langt denne sesongen.

Arsenal på sin side har vært solide hjemme på Etihad i Premier League, men på bortebane har det klabbet litt mer for laget fra Nord-London. De står med 4-3-3 og 22–21 i målforskjell på bortebane så langt denne sesongen.

The Gunners må ta flere poeng på bortebane om de har tenkt å skaffe seg en plass i Champions League neste sesong. De ligger i øyeblikket tre poeng bak London-rival Chelsea.

Både West Ham og Arsenal har kun holdt nullen tre ganger i Premier League denne sesongen, så det kan bli en målrik kamp på London Stadium lørdag.

Arsenal har faktisk ikke holdt nullen i noen av bortematchene denne sesongen, men de har scoret i alle ti kampene på fremmed gress. Med tanke på at West Ham har sluppet inn mål i sine åtte siste Premier League-kamper, så kan det bli en underholdende formiddag i Øst-London på lørdag.

Skadelisten hos Arsenal har krympet, og det betyr at vi etter hvert kan se hva som er Unai Emery sin foretrukne førsteellever i Arsenal. The Gunners har vært svake på bortebane denne sesongen, men de kun tapt én bortekamp mot West Ham siden 1999.

Arsenal har kun tapt én av de siste 23 kampene mot West Ham, så laget fra Nord-London har en god mulighet til å ta tre poeng her. Jeg sier ikke at det blir enkelt, men West Ham har vist klare svakhetstegn i de to siste ligakampene mot Brighton (2–2) og Burnley (0-2). De får det tøffere mot Arsenal.

I likhet med Emery så fortjener også Manuel Pellegrini ros for det han har utrettet med West Ham i sin første sesong som manager for The Hammers, spesielt siden West Ham har toppet skadetabellen. Laget fra Øst-London kan slå hvem som helst når de har dagen, men mot Arsenal har de sjelden hatt dagen. 

Samir Nasri vil antakeligvis gjøre comeback i Premier League på lørdag. Det vil i så fall hans første kamp i Premier League siden august 2016. West Ham har avvist et bud på den østerrikske landslagsspissen Marko Arnautovic, og han er ventet å spille lørdagens kamp.

Arsenal sine skadeproblemer i forsvaret ser ut til å være løst. Både Laurent Koscielny og Héctor Bellerín er begge tilgjengelige til lørdagens kamp mot West Ham. I tillegg er også Shkodran Mustafi og Nacho Monreal friskmeldt.

Se Arsenals nye bortedrakt her!

Nå har Arsenal fått tilbake nøkkelspillere i forsvaret, og det tror jeg vil bli viktig for dem. Arsenal har ikke ledet til pause i noen bortekamper denne sesongen, og jeg tror de kan få problemer med å bryte ned et West Ham-lag som har vist fremgang de siste ukene. Jeg tror det står uavgjort til pause på London Stadium, men at Arsenal avgjør matchen i løpet av de siste 45 minuttene. Et slikt scenario gir bra betalt. Det gir flotte 5,00 i odds. Spillestopp er klokken 1325.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken