SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Rosenborg er ikke til å kjenne igjen

Alexander Søderlund leverte en meget svake kamp mot Haugesund torsdag.Her er han i duell med Haugesund keeper Helge Sandvik.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Alexander Søderlund leverte en meget svake kamp mot Haugesund torsdag.Her er han i duell med Haugesund keeper Helge Sandvik. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Av

Rosenborg sliter voldsomt og er ingen bankers på søndagskupongen hjemme mot Mjøndalen.

DEL

SøndagskupongenSøndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, det er en kamp fra PostNord-ligaen, fire kamper fra Norsk Tipping-ligaen og kupongen avsluttes med en kamp fra Serie A. Bonuspottens størrelse blir først klar søndag morgen. Innleveringsfristen er som vanlig kl 17.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 85 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Bodø/Glimt - Brann
Toppkamp på Aspmyra mellom to lag som begge vant 2-1 på 16. mai. Godtgående Bodø/Glimt snudde 0-1 til 2-1 seier borte mot Tromsø og holder dermed en sterk 3. plass på tabellen. Kun to poeng skiller opp til serieleder Molde og Glimt har i tillegg spilt en kamp mindre. Rosenborg, Molde og Lillestrøm er slått på Aspmyra, mens det ble poengdeling mot Sarpsborg 08.

Brann burde stått med fire strake seire etter torsdagens 2-1 seier hjemme mot Sarpsborg 08, men de røk som kjent 0-1 hjemme mot Ranheim tredje sist, etter et voldsomt sjansesløseri. Brann er uansett på vei oppover tabellen og står med tre seire på de fire siste og begge de to siste bortekampene er vunnet. Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen er fortsatt ute.

2-2 i fjor på Aspmyra, mens Brann vant 3-1 i 2016-sesongen. Det blir garantert tett denne gang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Haugesund - Kristiansund
Knallsterk borteseier for Haugesund på Lerkendal torsdag og Jostein Grindhaugs lag tok seg opp på 8. plass med 11 poeng. De har fått dårlig betalt hittil og både i seriepremieren borte mot Strømsgodset og i bortekampen mot Lillestrøm hadde Haugesund fortjent poeng. Totalt 1-2-1 hjemme på Haugesund stadion, tapet kom mot Molde.

Kristiansund fortsetter å imponere og klarte altså å snu 0-2 til 3-2 seier hjemme mot Molde 16. mai. Det var lagets tredje strake seier og KBK er helt oppe på 5. plass med totalt 16 poeng. "Ranet" med seg tre poeng borte mot Sarpsborg 08 forrige søndag og tre av fem bortekamper er tapt.

2-3 og 3-2 i de to tilsvarende som er spilt i Haugesund etter at Kristiasund kom opp i Eliteserien. Kristiansund fikk nok en kraftig utladning torsdag og det ligger et tap i luften nå. Vi gir Haugesund full tillit. H.

3. Lillestrøm - Odd
Arnor Smarason ble byttet inn til pause i Lillestrøms bortekamp mot Mjøndalen torsdag- LSK lå under 0-2 til pause og islendingen var meget avgjørene i Lillestrøms opphenting til 2-2. Det var Lillestrøms andre strake poengdeling og totalt står LSK med ni poeng etter rekken 2-3-3 på de åtte første seriekampene. Hjemme på Åråsen er det blitt tap mot Molde og sju poeng på de tre øvrige kampene.

Odd scorer minst av topplagene, men de slipper også inn færrest mål (12-6). Måtte vente lenge på seiersmålet hjemme mot Ranheim torsdag, men ti minutter før slutt kom 1-0 målet. Totalt 6-1-1 på de åtte første seriekampene og a poeng med serieleder Molde nå, men med en kamp mindre spilt.

0-2-2 på de fire siste tilsvarende på Åråsen. Det er ikke helt utenkelig at Lillestrøm kan vinne denne gang. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Rosenborg - Mjøndalen
Elendigheten fortsetter for Rosenborg og det var ingenting å si på at Haugesund vant 2-0 i torsdagens oppgjør på Lerkendal. Fire scoringer er alt RBK har maktet på de åtte første seriekampene og kun en seier er det blitt (1-3-4). Det blir ikke gull på Rosenborg denne sesongen og forbedrer de ikke prestasjonene sine snart, blir det snarere nedre halvdel. 1-2-1 på fire spilte hjemmekamper og kun to mål har laget klart på Lerkendal.

Mjøndalen gjorde en strålende førsteomgang hjemme mot Lillestrøm torsdag og ledet meget fortjent 2-0 til pause. LSK-trener Jørgen Lennartsson gjorde grep i pausen og gjorde tre bytter. Det snudde kampen fullstendig og LSK fikk med seg ett fortjent poeng. Borte er det blitt seier mot et svakt Godset og ett heldig poeng mot Sarpsborg 08, mens laget har vært sjanseløse mot både Vålerenga og Molde selv om ikke tapssifrene har vært store.

Det er vanskelig å gi tillit til et RBK-lag som sliter så voldsom offensivt. HU.

5. Sarpsborg 08 - Ranheim
Geir Bakke var klar i intervjuet etter torsdagens bortekamp mot Brann på at Brann hadde vært det beste laget og vunnet fortjent. Men Sarpsborg 08 har ellers fått dårlig betalt for gode prestasjoner og det har sammenheng med at laget sliter med å score mål. De har vært best i alle sine fire første hjemmekamper, men kun en av dem er vunnet og Sarpsborg 08 har kun maktet å score tre mål på de fire hjemmekampene.

Ranheim holdt stand i det lengste borte mot Odd torsdag, men det var meget fortjent et Odd tilslutt fikk sitt seiersmål. Ranheim med to tap, en poengdeling og seier mot Brann i sine fire bortekamper, men seieren mot Brann var helt mot spillets gang. Svake 4-2-9 på bortebane forrige sesong og alt tyder på at det er hjemme i Trondheim laget må ta sine fleste poeng også denne sesongen.

Sarpsborg 08 vant tilsvarende kamp 4-1 i fjorårssesongen og det skal være svært gode muligheter for hjemmeseier igjen. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Strømsgodset - Tromsø
Bunnkamp på Marienlyst mellom to lag som har hatt en meget trøblete start. Strømsgodset var ikke i nærheten av poeng borte mot Vålerenga torsdag og var heller ikke spesielt gode mot et svekket Viking-lag i hjemmekampen på Marinelyst sist mandag (0-0). Godset står med sin ene seier fra seriepremieren på sine åtte første seriekamper og totalt med seks poeng.

Tromsø gikk på sitt fjerde strake ettmålstap torsdag da 1-0 ledelse ble snudd til 1-2 tap hjemme mot Bodø/Glimt. De har mye ball dette Tromsø-laget, men de skaper lite og mangler sluttproduktet.  Samtlige fire poeng er tatt på bortebane, på Alfheim har faktisk TIL tapt alle sine fire første hjemmekamper.

Etter tre strake hjemmeseire i 2015, 2016 og 2017, smalt Tromsø til med 5-2 seier på Marienlyst forrige sesong. HB.

7. Grorud - Oppsal
Kupongens eneste oppgjør fra PostNord og denne er fra 2. divisjon avdeling 2. Grorud har innledet med 2-2-1 på sine fem første seriekamper og det har ikkee haglet med mål i disse kampene, noe totalmålforskjellen på 4-4 også dokumenterer.  De hang lenge med Raufoss og Fredrikstad i opprykkskampen fra avdeling 1 i fjor, men endte tilslutt på 3. plass, fem poeng bak vinneren Raufoss. Solide 7-3-3 på hjemmebane da. 0-2 mot Alta og 2-1 mot Bærum i sesongens to første hjemmekamper nå.

Nyopprykkede Oppsal feide gjennom sin 3. divisjonsavdeling i fjor og tapte kun en kamp. Endte hele 14 poeng foran Træff på 2. plass og hadde da knallsterke 11-1-1 på hjemmebane. Det har definitivt ikke fortsatt slik for Oslo-laget på dette nivået. Er uten seier på sine fem første seriekamper og røk 1-4 hjemme mot Fram Larvik sist lørdag. Begge bortekampene er tapt med ett mål.

Hjemmelaget er ganske klare favoritter her og vi tror ikke Oppsal får sin første seier nå heller. HU.

8. Follo - Drøbak-Frogn
Kun en seier på de fem første seriekampene for Follo som ligger tredje sist i 2. divisjon avdeling 2. Seieren kom i forrige hjemmekamp mot nestjumbo Ready, mens det er blitt 1-4 tap mot FK Tønsberg i den andre spilte hjemmekampen.

Drøbak-Frogn har kun spilte fire kamper og det har endt med to seire og to tap. Begge tapene har vært med store sifre. 1-7 borte mot Lyn og sist lørdag endte det med braktap og 1-8 hjemme mot Ørn-Horten. Hjemmeseier med 1-0 mot nestjumbo Ready i seriepremieren og 3-1 seier borte mot tabelljumbo Grei i tredje serierunde.

Hjemmelaget er tross sin svake start satt til ganske klare favoritter i søndagens kamp. H. 

9. Lokomotiv Oslo - Ready
3. divisjon avdeling 2. Kun en seier på de fem første seriekampene for hjemmelaget som står med 4-4 i målforskjell etter rekken 1-3-1. Tok sin første seier for sesongen sist helg da Mjøndalen 2 ble slått 2-1 borte. 0-0 hjemme mot tabelljumbo Grei i den første hjemmekampen, og det ble også 0-0 mot topplaget FK Tønsberg i den andre spilte hjemmekampen. Endte på 5. plass i avdeling 1 i fjor, hadde da sterke 8-2-3 på hjemmebane.

Fire tap og en seier på de fem første seriekampene for Ready som ligger nest sist med sine tre poeng. Ready var i sammee avdeling som Lokomotiv Oslo i fjorårssesongen og endte da på 10. plass og berget plassen med ett poengs margin ned til Rilindja som rykket ned. Moderate 5-1-7 på bortebane da.

Lokomotiv Oslo vant tilsvarende kamp 2-0 forrige sesong. Det skal være gode muligheter for hjemmeseier igjen. H.

10. Brodd - IF Storm
3. divisjon avdeling 3. Fire seire og ett tap (1-2 mot Flint på 4. plass) for Brodd som leder denne avdelingen. Samtidig seire er tatt med to mål eller mer. Er uten baklengs på sine to spilte hjemmekamper (5-0 mot Vardeneset) og 2-0 mot Donn.

Nyopprykkede IF Storm åpnet sesongen med tre strake tap, men har tatt fire poeng i sine to siste. 2-0 hjemme mot Bryne 2 (som har tatt alle sine tre spilte bortekamper) for 14 dager siden og 2-2 hjemme mot Staal sist helg.

Brodd blir blant søndagskupongens aller største favoritter og normalt skal de også innfri. H.

11. Melhus - Tillerbyen
3. divisjon avdeling 5. Tre seire og to tap på de fem første seriekampene for Melhus. Røk 1-4 hjemme mot Rosenborg 2 nest sist, og velkjente Robert Stene sørget for 1-0 seier borte mot Strindheim sist lørdag. Melhus var i denne divisjonen også forrige sesong, endte da på 9. plass med 34 poeng og hadde ikke mer enn tre poeng ned til nedrykk. 4-4-5 på hjemmebane da.

Tillerbyen var med i den samme avdelingen og endte på en flott 3. plass, men hadde likevel hele 15 poeng opp til vinneren Byåsen. Innledet denne sesongen med to strake tap, tok deretter to strake seire. Sist helg ble det skuffende 0-1 tap hjemme mot Gjøvik-Lyn. 0-3 tap mot Kolstad og 1-0 seier mot Brumunddal i de to spilte bortekampene.

Melhus vant 3-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi gir bortelaget en viss poengsjanse denne gangen. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren

12. Napoli - Inter
Søndagens tippekupong avsluttes med en toppkamp fra Serie A. Her gjenstår det to serierunder og Napoli har forlengst sikret andreplassen. De er hele ti poeng foran Inter på 3. plass. Etter en periode med litt variable resultater har Napoli nå tatt tre strake seire. Solide 12-4-2 hjemme i Napoli.  Lorenzo Insigne har vært en del plaget av skader denne sesongen og han er uaktuell til søndagens kamp. Det er også Chiriches og Diawara, men de har vært lite med denne sesongen.

Inter ligger på 3. plass med 66 poeng, men de har ikke mer enn ett poeng ned til Atalanta på 4. plass. Det skiller fire poeng ned til Milan og Roma på hhv 5 og 6. plass, så Inter er ikke trygge på Champions League-plass (de fire øverste). Har en småskummel hjemmekamp mot Empoli som kjemper for å unngå nedrykk i siste serierunde. Er uten tap på sine seks siste seriekamper, men fire av dem har endt med poengdeling. Godkjente 9-4-5 på bortebane.  Matteo Politano og Stefan de Vrij er uaktuelle for Inter.

7-4-0 på de elleve siste tilsvarende Stadio San Paolo i Napoli. Selv om Napoli har lite å spille for, har vi tungt for å se at Inter bryter denne trenden søndag. HU.

96-rekker:
1. Bodø/Glimt — Brann HUB

2. Haugesund — Kristiansund BK H

3. Lillestrøm — Odd UB

4. Rosenborg — Mjøndalen HU

5. Sarpsborg 08 — Ranheim H

6. Strømsgodset — Tromsø HB

7. Grorud — Oppsal IF HU

8. Follo — Drøbak-Frogn H

9. Lokomotiv Oslo — Ready H

10. Brodd — Storm H

11. Melhus — Tiller H

12. Napoli — Inter HU

432-rekker:

1. Bodø/Glimt — Brann HUB

2. Haugesund — Kristiansund BK H

3. Lillestrøm — Odd HUB

4. Rosenborg — Mjøndalen HU

5. Sarpsborg 08 — Ranheim H

6. Strømsgodset — Tromsø HB

7. Grorud — Oppsal IF HU

8. Follo — Drøbak-Frogn H

9. Lokomotiv Oslo — Ready H

10. Brodd — Storm H

11. Melhus — Tiller HUB

12. Napoli — Inter HU

Klikk her for å levere din tippekupong