Isak Øygard (11) debuterte i tittelrollen i fjor, i år får han selskap av sin egen lillesøster Julia (8) som Ida. Så det å finne på noen hyss med lille Ida burde komme veldig naturlig for Isak i år.

Sin unge alder til tross har både Isak og Julia rukket å få ganske lang erfaring på scenen allerede. Begge er med i FredrikstadUngane, hvor de nettopp har spilt Oliver, og de har også vært med i blant annet NisseNatt.

Isak har også spilt en ung Bjarne Brøndbo i DDEs direktesendte julespesial fra Gamlebyen.

Forestillingen «Emil i Lønneberget» spilles på Isegran for sjuende sommer på rad, med premiere 25. juni. Det spilles totalt tolv forestillinger, med tirsdag 5. juli som siste dag.

Det er mange debutanter i årets forestilling, de fleste fra 7 til 14 år, som gleder seg til hyggelige sommeruker i historiske omgivelser.

Én av årets Emil-debutanter har litt lenger fartstid på scenen enn de andre. Per Lie, blant annet kjent som tidligere daglig leder på Røde Mølle den gang det var kommunalt kulturhus der, gjør et etterlengtet comeback på scenen.

I Emil-oppsetningen får han et gjensyn med regissør Sara Hadjian. En gang i tiden sto de på samme scene, da Sara spilte tittelrollen i Annie mens Per var hennes kommende adoptivfar Daddy Warbucks. Nå er det Sara som med myndig røst må passe på at

Per kommer på scenen til rett tid og leverer replikkene som han skal. Per spiller den tørste og ertelystne Bulten i Bo, så han må også gjøre seg klar for en liten slåsskamp med Alfred.

Mens restene av Idyll-festivalen pakkes bort øves det for fullt til Emil i Lønneberget ute ved det gule huset på Isegran.

Med møllehjulet og nysgjerrige svaner som tilskuere ligger alt til rette for idylliske dager med klassisk sommerstemning slik bare Astrid Lindgren kan levere det. Og selvfølgelig avsluttes forestillingen med Idas sommervise. Det blir jo ikke sommer uten den!

Bildeserie

Bilder fra Emil i Lønneberget på Isegran