Tokyo er nominert i viseklassen for soloalbumet «Hev deg over det derre der», noe som er hans fjerde spellemannominasjon. Tokyo har vært nominert både som soloartist og med bandet Starving For My Gravy.

– Dette er absolutt flott og jeg ble veldig overrasket. Det var ingen selvfølge at jeg skulle bli nominert og det er ekstra gjevt at jeg ble nominert med min første plate på norsk, sier Tommy Tokyo på plass i Oslo rett etter nominasjonen.

Gir det mersmak til å jobbe videre med norske tekster?

– Ja, det gjør det. Men uavhengig av nominasjonen så er alt jeg har skrevet de siste par årene med norske tekster. Men det gir absolutt mersmak til å fortsette å arbeide på norsk, sier han.

De bipolare

Tokyo sier han har de fleste låtene klare til et nytt album.

Og ikke nok med det, han har gjenopptatt arbeidet sammen med originalmedlemmene i gamlebandet Starving For My Gravy.

– Den eneste forandringen er at vi fremover kommer til å kalle oss Tommy Tokyo og De bipolare, i stedet for Starving For My Gravy. Det vi lager neste gang vil nok ikke komme innunder visesjangeren. Jeg har spilt så mye rolig musikk i det siste, at det er naturlig at jeg ble nominert i den klassen nå, men det blir nok mer lyd på de neste utgivelsene, sier han.

Kampfar og Katastrofe

Også bandet Kampfar, med frontmann Per-Joar «Dolk» Spydevold fra Fredrikstad, er nominerte.

De er nominerte i klassen for «Metal» for albumet «Profan», som har fått mye skryt i metalkretser.

Kampar er nominerte sammen med «In Times» av Enslaved, «The Congregation» av Leprous og Tsjuders «Antiliv».

Petter Katastrofe er også nominert, for sitt bidrag på låten «Elektrisk» av Marcus & Martinus.

Tommy Tokyo er nominert sammen med Hilde Selvikvåg for «Slepp meg fri», Kjersti Kveli for «No e tida», «Dette landet» av Odd Nordstoga og «Vindbrest» av Tønes.