(Sarpsborg Arbeiderblad)

– Jeg er veldig stolt av spillerne. De har taklet presset på en eksemplarisk måte, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström til HA.

Nå retter Storhamar-spillerne blikket mot sesongens viktigste mål, nemlig NM-sluttspillet. Det er ti år siden sist Hamar-laget ble norgesmester, men spillerne bør ha stor selvtillit med seriegullet i lommen.

Før sesongen sto Stavanger Oilers med tre strake seriemesterskap, men den rekken har hedmarkingene brutt på en suveren måte.

– Stort

Storhamar-profilen Christian Larrivée gleder seg over sitt første seriegull med de gule- og blå.

– Dette er veldig stort for meg, men det er bare halve jobben som er gjort, sier Larrivée til HA og sikter til sluttspillet.

Martin Rønnild sendte vertene i føringen etter bare halvannet minutts spill. Steffen Thoresen doblet etter tolv minutter og 17 sekunder, mens Mikael Zettergren fastsatte sluttresultatet til 3-0 helt på tampen av 3. periode.

Storhamar står med 99 poeng fem runder før slutt i eliteserien. Tabelltoer Sparta har 18 poeng opp til Hamar-laget. Det betyr at det ikke er mulig å ta igjen serielederen. Dermed kunne Storhamar-spillerne slippe gulljubelen løs da sluttsignalet lød søndag.

VIF-tap

Roy Johansen og hans Vålerenga spilte i søndagens andre kamp i eliteserien. Der gikk VIF på et knepent 2-3-tap etter spilleforlengelse i Oslo-derbyet mot Manglerud Star.

Mathias Trygg sendte gjestene i føringen. Deretter utlignet Martin Laumann Ylven for hjemmelaget. Samme mann sendte Vålerenga opp i 2-1 i midtperioden. VIF hadde snudd kampen, men Manglerud Star kom tilbake og utlignet ved Cristopher Calnan. I forlengningen ble Peter Lindblad helten for gjestene.

Resultatet gjør at Vålerenga blir stående med sine 58 poeng. VIF ligger på sjetteplass og er seks poeng foran tabellnabo Manglerud Star.

(©NTB)