Nå er det dette tyvene stjeler

Nå er det populært å stjele dyre hodetelefoner.

Nå er det populært å stjele dyre hodetelefoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tyverier av dyre hodetelefoner har doblet seg de siste to årene.

DEL

(Siste) Aldri før har vi kjøpt så mange hodetelefoner til over 2.000 kroner som vi gjør nå. Det vet også tyver som prøver å stjele hodetelefonene fra folk på reise.

– Fra 2014 og fram til i dag har vi registrert en dobling av tyverier av hodetelefoner fra folk som er på reise. Det viser statistikk fra vår reiseavdeling. Det er spesielt ungdommer som er et lett bytte for tyver, sier skadedirektør Trond Tepstad  i Tryg Forsikring.

Han legger til at det ikke bare er ungdommer som er et lett bytte for hodetelefon-tyver. Også voksne kunder melder stadig oftere fra om tyverier av kostbare hodetelefoner, forteller han.

Trolig vil det ligge mange hodetelefoner under treet denne julen. Forsikringsselskapet har et råd til deg som skal på tur med dyre hodetelefoner.

Trond Tepstad.

Trond Tepstad. Foto:

– Vi er flinke til å passe på andre verdisaker, men hodetelefonene lar vi ofte ligge og slenge på buss og tog. Det er nettopp fra disse to transportmidlene at de fleste tyveriene skjer. Pass ekstra godt på, og sørg for å ha forsikringen i orden, understreker Tepstad.

Mobiltelefoner, nettbrett og PCer er som regel beskyttet med pinkoder og krav til innlogging. Dette gjør slik ting vanskelig å bruke og vanskelig å omsette for tyven.

– Slik et det ikke med hodetelefoner, og vi tror dette er med på å gjøre disse til et særlig tyveriutsatt objekt, sier Trond Tepstad.

Og helt til slutt en oppfordring til de mer distrè av oss:

– Mange mister og glemmer hodetelefonen sine på reise. Da kan ikke en gang forsikringen hjelpe deg, uttaler Tepstad. (ANB-NTB)

Det er spesielt ungdommer som er et lett bytte for tyver.

Trond Tepstad, skadedirektør i Tryg Forsikring

Artikkeltags