Søndag kan du se gudstjenesten fra Glemmen kirke på FBTV

Sending fra 11:00

Glemmen og Gamle Glemmen menigheter slår seg sammen og byr på en snau halvtimes gudstjeneste søndag. Sogneprest Børre Sneltorp (67) håper noen vil sette pris på en pause fra korona-nyhetene.

DEL

- Det var langt yngre krefter enn meg som foreslo at vi kunne gjøre et opptak og sende den på f-b.no søndag, sier Sneltorp.

Han har tatt en beskjeden rolle i produksjonen, og det er kollega Trond Pladsen, til daglig i Gamle Glemmen, som holder søndagens tale i kirken fra 1949. Den opprinnelige kirken brant ned fem år tidligere.

– Vi er på Marias budskapsdag (Marimesse), og det er ni måneder til jul på søndag. Det vil bli løfter om tider som skal komme. Vi har også satt sammen et eget kort for anledningen, sier Sneltorp.

Den norske kirke skriver dette på egne sider om budskapsdagen: Dagen er en festdag midt i fastetiden. Den fiolette fargen som er i denne tiden, blir på Maria budskapsdag avløst av festens hvite.

Feiringen av dagen startet allerede rundt år 350 og cirka år 700 ble den en fast festdag på 25. mars. Dagen feires hos oss på den søndag som kommer nærmest 25. mars. Altså et svangerskap før julaften.

Her får du hele gudstjenesten i opptak.

Artikkeltags