Vil ha hele Østfold til Råde når Sommertoget kommer

VIL HA BESØK: Råde-ordfører René Rafshol håper det kommer publikum fra hele Østfold når NRKs sommertog kommer inn på Råde-stasjon fredag. Fra klokken 13.00 blir det folkefest ved stasjonen.

VIL HA BESØK: Råde-ordfører René Rafshol håper det kommer publikum fra hele Østfold når NRKs sommertog kommer inn på Råde-stasjon fredag. Fra klokken 13.00 blir det folkefest ved stasjonen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Råde-ordfører René Rafshol oppfordrer folk fra hele Østfold om å ta turen til Råde når Sommertoget tøffer inn på stasjonen fredag ettermiddag.

DEL

– Det blir skikkelig folkefest hele dagen, sier han engasjert.

Aktiviteter fra hele Østfold

Fredag formiddag går toget fra Ås, og er ventet i Råde 13.40. I den anledning legges det opp til folkefest som starter klokken 13.00, med boder, aktiviteter og storfint besøk.

– Vi fikk beskjed i går om at Statsministeren kommer til Råde stasjon klokken 13.00. Hun vil komme å oppleve folkefesten på stasjonen, sier Rafshol.

Statsministeren tar turen før toget kommer inn på stasjonen, men da er festen godt i gang. NRK Østfold vil ha sending mellom klokken 14.00-17.00, og det settes opp boder ved stasjonen.

– Bondelaget er representert, og vi får mat fra Fredrikstad, Moss og resten av Østfold. Det har vært mye fokus på høne som mat i år, så Bård Greni skal lage hønsefrikassé og hønsewraps. I tillegg blir det aktiviteter for små og store, med blant annet Klatring på Grensen.

Vil samle fylket i Råde

Råde og Sarpsborg er de to stedene toget stopper og har sendinger fra i Østfold. Råde-ordføreren håper folk i andre Østfoldbyer vil være med på å vise hva fylket har å by på i Råde.

– Vi vil at alle som kan hopper på et lokaltog og tar det til Råde i morgen. De som ikke kan ta toget kan parkere bilene ved Rådhuset eller på Idrettsplassen. Derfra er det bare en ti minutters gåtur ned til stasjonen.

LOKAL: NRK Østfolds Lotte Olsen skal lede "Sommertoget minutt for minutt" når de ankommer endestasjonen ved 14-tiden lørdag. I 2015 var hun NRK Østfolds utsendte til folkehavet, da Sommerbåten ankom Høysand.

LOKAL: NRK Østfolds Lotte Olsen skal lede "Sommertoget minutt for minutt" når de ankommer endestasjonen ved 14-tiden lørdag. I 2015 var hun NRK Østfolds utsendte til folkehavet, da Sommerbåten ankom Høysand. Foto:

NRKs sommertog er nå på sommerens siste etappe gjennom Norge. Etter åtte uker på sporet skal turen ende i Sarpsborg på lørdag. Det er NRK-reporter og Råde-boer Lotte Olsen som skal lede sendingene i Østfold. Denne sendingen starter klokken 21. Litt senere er det radarparet fra P1-programmet Lønsj, Torfinn Borkhus og Rune Nilsson, som er programledere på Sommeråpent. Det starter omtrent klokken 21.30.

Konserter og show

Før det blir det lokal underholdning fra hovedscenen. På Barnescenen er det underholdning fra klokken 14.00-20.30 med blant andre representanter fra Inspiria, Kaptein Rødskjegg og PK show. Senere blir show fra hovedscenen. En storskjerm sender live hele dagen.

– Fra omtrent 17.45 til 18.20 blir det underholdning ved blant andre Fredrikstadguttane og Råde Vokalensamble på scenen. Litt senere kommer også musikeren Maria Mohn for å spille for oss. I tillegg blir det aktiviteter hele dagen, så her er det bare å møte opp. Også håper vi de som ikke har mulighet til å møte opp følger med på sendinga på TV, avslutter René Rafshol.

Stengt vei

Fylkesvei 353, Stasjonsveien, blir stengt ved Råde stasjon fra klokken 13.00 til midnatt samme dag. Veien vil være åpen for utrykningskjøretøy. Personbiler kan kjøre fra Tomb og Oven til og fra Karlshus gjennom Skråtorpundergangen/Skråtorpveien. Større kjøretøy vil måtte bruke omkjøringsveier som vil være skiltet.

Artikkeltags