– Vi har byens beste sommerjobb

135 personer søkte på seks sommerjobb-stillinger som byfergevert i sommer. Isolde Winlund (16) og Sverre Jensen (17) var så heldig å få to av dem. I sommer ønsker de, sammen med skipper Dag Runde, passasjerene velkommen ombord i Go' vakker Vivi II

135 personer søkte på seks sommerjobb-stillinger som byfergevert i sommer. Isolde Winlund (16) og Sverre Jensen (17) var så heldig å få to av dem. I sommer ønsker de, sammen med skipper Dag Runde, passasjerene velkommen ombord i Go' vakker Vivi II Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I sommer har byfergene ekstra bemanning for å ta imot henvendelser fra passasjerene, og passe på så de ikke blir overfylt. Ungdommene som har fått ansvaret mener de har fått drømme-sommerjobben.

DEL

– Vi har byens beste sommerjobb, sier Isolde Winlund (16).

Byens beste side

Hun var en av de seks som var så heldige å få jobben som byfergevert i sommer. Lørdag formiddag er hun på jobb sammen med Sverre Jensen (17).

– Der er jo veldig deilig, spesielt på dager som dette, sier hun, og ser opp på den knallblå himmelen.

– Vi står på jobb hele sommeren, og ser byen fra sin beste side. I tillegg får vi snakke med masse hyggelige folk, og vi får vise frem byen vår til de som er på besøk. Det er helt fantastisk, legger hun til.

BYFERGEVERT: Isolde Winlund (16) og Sverre Jensen (17) ser til at passasjerene kommer seg trygt ombord i Go' vakker Vivi II.

BYFERGEVERT: Isolde Winlund (16) og Sverre Jensen (17) ser til at passasjerene kommer seg trygt ombord i Go' vakker Vivi II. Foto:

135 søkere

Isolde og Sverre er to av de seks heldige som fikk sommerjobb på byferga i sommer. Runar Helgesen, trafikkleder ferge i Fredrikstad kommune, forteller at de hadde rundt 135 søkere til jobbene.

– Det var veldig mange som søkte, og vi plukket ut 35 som fikk komme på et felles intervju. Her hadde vi forberedt en del spørsmål, også hadde vi en speed-date med dem som ble plukket ut, forteller han.

– Vi var tre stykk som holdt intervjuene, og sammen synes jeg vi klarte å plukke ut seks gode kandidater.

Ungdommene FB møter ombord på ferga «Go' vakker Vivi II» lørdag formiddag er storfornøyd med å ha blitt plukket ut.

– Jeg syntes det hørtes ut som en trivelig sommerjobb, og ble veldig glad da jeg fikk den etter å ha vært gjennom intervjuprosessen, sier Sverre.

Ingen av de to har jobbet i kommunen tidligere, men tenkte de skulle søke på en jobb der man kunne få litt ut av sommeren samtidig som man er på jobb.

– Det er bedre enn å stå inne på et lager, sier Isolde.

Hyggelige folk

Oppgavene til ungdommene som står på dekk går i all hovedsak ut på å snakke med folk, og passe på så alle har det komfortabelt.

– Vi skal bistå skipperen, og svare på spørsmålene folk måtte ha. Den viktigste jobber er kanskje å telle passasjerer. Ferga tar maks 50 personer, så går vi over det må man vente på neste, forteller Isolde.

Hun synes det er hyggelig å møte mange forskjellige mennesker.

– I går snakket jeg lenge med en tysk familie som var på ferie i byen. Det er moro når man møter folk fra andre steder, og kan hjelpe de av på rett plass, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken