Gå til sidens hovedinnhold

– Som et kompetansesenter har vi en viktig rolle ovenfor danserne her i distriktet

– I gjennomsnitt er det hver dag fem danseforestillinger her i landet – og de fleste av disse forestillingene har vi det frie felt å takke for, skriver Katja Hepsø som er daglig leder i Dansekunst i Østfold.

Innsendt

Vet du at cirka 90 prosent av det som vises av dansekunst skjer i det frie felt. Det finnes nesten ingen faste arbeidsplasser og veldig få institusjoner for dans. Det finnes 11,5 statsstøttede institusjoner for dans i Norge. Hvis vi sammenligner med teatret så har de tre ganger så mange institusjoner her i landet.

Anerkjennelse og makt

Likevel så spilles det i gjennomsnitt fem danseforestillinger per dag her i landet og det meste av disse forestillingene har vi det frie felt å takke for. Men det er åpenbart at institusjoner fører med seg anerkjennelse og makt. Og som et kompetansesenter for dans så har vi en viktig rolle ovenfor danserne her i distriktet – og i hele Norge.

Målet til Dansekunst i Østfold er at flere regionale dansekunstnere skal bli i stand til å leve av skapende og utøvende arbeid i sin hjemregion og et av tiltakene våre er å arrangere Åpen Scene.

Har forestilling lørdag 29.

Under pågående pandemi, da mange av våres scenekunstnere har fått oppdrag avlyst eller utsatt på ubestemt tid, så er det ekstra viktig at vi fortsetter å tilrettelegge for visningssteder for dansekunstnerne våre.

PS! Åpen Scene er et arrangement med profesjonelle dansere fra Østfold og omegn. På Åpen Scene på Blå Grotte den 29. august blir det vist fire helt forskjellige stykker. Her kan man oppleve både samtidsdans, improvisasjon og stepp. Forestillingen er satt sammen for å appellere både til store og små!

Kommentarer til denne saken