Gå til sidens hovedinnhold

Solfrids tre saksprosaperler fra Bookbites

Artikkelen er over 1 år gammel

Hjemmepåske. Om sola vil skinne og varmen vil komme? Tja, se det, det vet vi intet om. Men, tiden – den kan vi godt bruke til å lese. Og her bibliotekar Solfrids tre lesetips:

Bibliotektipset

«Oddvar Brå» av Thor Gotaas. For dem som savner sporten. Gotaas er min favorittforteller. Han skriver så du er til stede i boka. Kunnskapen formidles på en nydelig måte, med humor, kjærlighet, seriøst og kuriøst. Historien om Oddvar Brå er mye mer enn bare en god skiløper.

«Else går til psykolog» av Else Kåss Furuseth. Her har jeg juksa. Denne boka har jeg hørt på lydbok. Med Else selv som leser. Men, det gjør ikke ordene mindre gode. Her følger vi forfatteren gjennom to år med terapi. Her ufarliggjøres terapi, her knuses mytene – for de er mange. Like mange som fordommene. Jeg lo og jeg gråt meg gjennom samtalene hun hadde med terapeuten. Sett av tid til boka.

«Jesussoldaten» av Tonje Egedius. Anders Torp er sønn av en av landets mest berømte pinsevennpastor, Jan-Aage Torp. Oppveksten var vond. Alt handlet om å ære Gud og unngå å havne i helvete. Anders brøt med sin far og han brøt med menigheten. Han stiller riktige og viktige spørsmål om de lukkede miljøene i Norge. Boken gjorde meg opprørt, jeg måtte legge den fra meg en stund. Nå skal den leses ferdig.

PS! BookBites tilbys til norske bibliotek gjennom Biblioteksentralen. Bookbites kan du laste ned og registrer deg på med lånenummer og pinkode (passord). Hvis du ikke har nasjonalt lånenummer/lånekort kan du registrere deg på nett på https://nb.bib.no/cgi-bin/m2 og få tilsendt pinkode. E-bøkene har tre ukers lånetid, og du kan låne inntil tre bøker av gangen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.