Gå til sidens hovedinnhold

Søker skuespillere og en passe lydig hund til «Piken med svovelstikkene»

Artikkelen er over 1 år gammel

Produsentene til det nyskrevne teaterstykket «Piken med svovelstikkene» søker nå aktører til både ensemblet og hovedrollen. Og en passe lydig hund.

Innsendt

Produsentene Talina Hansen Skogseth og Desirée Ulvestad-Grandahl ønsker nå velkommen til audition på denne nyskrevne sceneversjon. Påmeldingsfrist er 8. oktober kl. 20.00.

Fra åtte år og oppover

Produsentene ønsker nå alle fra åtte år og oppover velkommen til audition på Røde Mølle 9. og 10. oktober. Her ønskes barn, ungdom og voksne i et ensemble som skal kunne beherske sang, teater og kanskje litt dans.

Gutter og menn oppfordres til å melde sin interesse, selv om rollen som «Piken» skal bekles av en jente i alderen 8 til 12 år. For å kunne lage flotte bilder og scener trengs dog et ensemble i alle aldere.

Noen kriterier stilles: Man må være glad i å synge (og har man korbakgrunn er det bare et pluss), man må være glad i teater og ikke være redd for å by på seg selv og selvsagt må man ha godt humør. Produsentene er opptatt av godt miljø og store smil.
Alle som melder seg på audition skal fremføre en sang de får ved påmelding.

  • Min Kultur fortsetter under:

Les også

Talina setter opp romjulsklassiker på Røde Mølle: – Tenk at ingen har gjort dette før

– Ingen grunn til å være nervøs

– Dette bør man ikke bli nervøs for, sier Desirée Ulvestad-Grandahl, for hos oss er det bare blide fjes og oppmuntrende ord.

– Hvordan kan man så melde seg til audition?
– Jo, man skriver en mail til destrinity@mac.com og oppgir navn, alder og kontaktinfo. Prøver man seg på rollen som «Piken» bør man også nevne dette. Tilbake får man en sang man kan forberede til audition, generell informasjon og oppmøtetid.
Selve audition vil bli avholdt på Røde Mølle.

– Det er så gøy å være tilbake på Mølla, sier Talina Hansen Skogseth, her har jeg nedlagt mange teatertimer. Nå åpnes dørene igjen for teaterglede og ikke minst for det spennende møte med både nye og gamle teaterfjes.

En hund etter teater?

Produsentene ønsker også å holde audition for de med fire ben!
– Vi ønsker oss en lydig hund som skal være med i ett par scener i stykket. Hunden trenger ikke være topp trenet for alle triks, men passe lydig, glad i godbit, sosial og ikke altfor taletrengt. Har eieren lyst til å være med på scenen er det åpent for dette, sier Hansen Skogseth.
– Alle raser oppfordres til å søke og alle hunder forbi valpestadiet er velkomne. Hundene trenger ikke forberede en sang, men vis gjerne triks som; SITT! GI LABB!, legger Ulvestad-Grandahl til.

Litt om stykket

Det er nyttårsaften og den lille, fattige jenta forsøker å selge fyrstikkene sine. Men ingen vil kjøpe. Hun ser i vinduene hvordan alle andre nyter god mat i de pene hjemmene sine. Hun fryser, og tenner fyrstikkene. I flammene ser hun vakre syner; mat, varme og familieliv. Men bildene forsvinner straks ilden slokner. Da hun ser sin døde mormor, ber jenta henne om å ta henne med seg. Morgenen etter blir den lille piken funnet død og ihjelfrosset. Alle synes det er tragisk, men ingen forstår hvilke herligheter hun så før hun døde.


Selv om historien både er sentimental og tragisk – er det gitt plass til både humor, lek og lette scener i denne nyskrevne familieforestillingen, som spilles for første gang i Norge. Piken med svovelstikkene er et av H. C. Andersens mest kjente eventyr og ble utgitt i 1848.

Talina Hansen Skogseth har skrevet manuset og Svein Gundersen komponerer musikken.
Både som produsenter og regissører finner vi Talina og Desirée.

PS! I det gamle teaterhuset vårt med sjel, Røde Mølle, spilles forestillingen 30. november og 7. og 14. desember.

Kommentarer til denne saken