Vi er mange som støtter Lars Ole Klavestad og Erik Skauens oppfordring til Frevar om å ta miljøhensyn og la være å fylle ut den sørligste spissen ut mot kanalen på Øra. Her er det planlagt og godkjent å forskjønne landskapet med ny natursti, kunstige dammer og opprusting av fugletårnet.

I dette lille området har også omlag 80 familier plass til småbåtene sine i den idylliske havna til Øra Båtforening. Denne ør-lille småbåthavna er også forslått fjernet for å få plass til mer mudder og masse.

Småbåthavna er ikke komersiell og drives i fellesskap og på dugnad. Den ble anlagt i samarbeid med kommunen av industriarbeidere på Øra da de mistet båtplassene sine på Ørakaia for 30 år siden. Småbåthavna har ikke gjort en eneste skjeggmeis eller sivhauk fortred, og fugletittere og båtfolk har levd fredelig side om side i årevis. Nå skal altså småbåtfolket jages bort nok en gang.

Kjære Fredrikstad kommune. Ikke gjør dette! Det vil ikke bli forstått. Søk fred og fordragelighet og vern om Øras fugler, vanlige mennesker og enestående, praktfulle natur. Leve Øra!