Fredag var det igjen klart for Gullruten på TV 2. Og Grieghallen var spekket av kjendiser, filmskapere, manusforfattere og produsenter da den gjeveste prisutdelingen i norsk tv-bransje fant sted. Klaus, Hanne og Hilde Hagerup var tre av dem som satt i salen.

- Det å få denne prisen var kjempegøy, sier Hilde Hagerup til Fredriksstad Blad dagen derpå.

- Tar barnepublikummet på alvor

Julekalenderen «Snøfall», er sett av over en million mennesker og går derfor inn i rekordbøkene. Det hadde aldri Klaus Hagerup trodd da han i 2012 sendte inn forslaget til NRK, i samarbeid med døtrene Hanne og Hilde. Klaus Hagerup var selv med opp på Grieghallen-scenen og mottok Gullrute-prisen.

Snøfall og Hagerupene var nominert i klassen beste barne- eller ungdomsprogram. Og de fikk konkurranse av tre andre NRK-produksjoner, nemlig «Jenter», «Modig» og «Sangfoni».

- Vi er kjempeglade.  Og veldig glade for at NRK bruker ressurser på store produksjoner for barn. Hadde de ikke tatt barnepublikummet på alvor hadde det aldri blitt noe  «Snøfall», sier Hilde Hagerup til  FB.

140 forslag

Det var Hanne Hagerup som kom over en konkurranse på NRK. Vinneren av konkurransen fikk ha julekalenderen sin på NRK julen 2016. 140 forslag ble sendt inn.

– Det var Hanne som spurte meg om jeg ville være med. Etter det har det bare rullet videre. Det var ganske spennende. Først ble det tatt ut 40 forslag som var videre, også ble det bare mindre og mindre, har Klaus Hagerup fortalt i et tidligere intervju med FB.

PS!  Det ble totalt delt ut 21 priser under årets Gullruten. Og Sigrid Bonde Tusvik var programleder for showet i dets 20. utgave.