Snøfall er solgt til Danmark

SNØFALL: I snøfall møter Selma (Siri Skjeggedal, t.h.) Frida (Charlotte Myrset) og Pil (Kevin Haugan).

SNØFALL: I snøfall møter Selma (Siri Skjeggedal, t.h.) Frida (Charlotte Myrset) og Pil (Kevin Haugan). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Julekalenderen som er skrevet av Klaus, Hanne og Hilde Hagerup er solgt til nabolandet, og sendes på DR1 i hele desember.

DEL

Det skriver den danske avisen Berlingske.

Julekalenderen, som er skapt av familien Hagerup, gikk sin seiersgang på NRK1 i fjor, og ble sett av over en million nordmenn. Serien vant en Gullrute for beste barne- og ungdomsprogram i 2016, og nå er det danskene som får gleden av å bli kjent med Selma og Julenissen.

Avisen skriver at den danske TV-kanalen dermed bryter en gammel tradisjon. De siste årene har det vært fast at julekalenderen i år med oddetall er gamle produksjoner, mens det i årene med partall sendes nyproduksjoner. I 2017 velger de altså å bryte dette mønsteret, ved å sende en ny produksjon fra Norge.

Berlingske omtaler Snøfall som en flott og ambisiøs julekalender for hele familien, som byr på mystikk, magi, humor og masse julestemning.

– Julekalenderen skal sendes med danske stemmer, så også de yngste kan få være med, sier kanalsjef i DR1, Pil Gundelach Brandstrup, i en pressemelding.

Hun legger til at DR ser frem til å vise en norsk julekalender, og at hun gleder seg over at det skandinaviske samarbeidet på tvers av landene også strekker seg langt utover den norske suksesserien «SKAM».

Les alt om Snøfall her!

Artikkeltags