OBS tirsdag morgen: Snøvær skaper trøbbel på veiene

Mandag kveld lavet snøen ned. Været vil fortsette til ut på formiddagen tirsdag.

Mandag kveld lavet snøen ned. Været vil fortsette til ut på formiddagen tirsdag.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snøen daler ned over Østlandet. Politiet i Oslo ber folk vurdere å la bilen stå dersom det ikke er nødvendig å kjøre. Snøværet i områdene rundt Oslo vil vare til utpå formiddagen tirsdag.

DEL

Snø, slaps og brøytekanter var det over store deler av E6 mandag kveld. På E6 ved Vestby snurret en personbil og havnet i grøfta.

På Furuset i Oslo var fem biler involvert i en kollisjon på E6 mandag kveld, også dette skapte køer fram til veien ble ryddet og åpnet igjen ved 19.45-tiden.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel med gult nivå for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Østfold på grunn av fare for regn som fryser på bakken i indre strøk.

– Grunnet snøvær har vi hatt en del trafikkuhell/ulykker de siste timene. Ingen med alvorlig personskade. Vi anbefaler publikum å la bilen stå dersom det ikke er strengt nødvendig at man må kjøre bil, opplyser Oslo-politiet like før klokka 19 mandag kveld.

Flere politidistrikter i Sør-Norge meldte om hendelser i trafikken.

På E18 ved Bamble skled en lastebil av veien, og veien ble stengt i forbindelse med bergingen.

På E16 mot Sollihøgda ble det lange køer da en lastebil fikk stans på det glatte føret og sperret veien for annen trafikk ved 17.30-tiden. Det tok to timer før politiet kunne opplyste at veien var åpnet igjen.

Den utenlandske sjåføren i et vogntog som satte seg fast i Eggemobakken på E16 fikk beskjed fra politiet om å legge på kjetting.

I Lierbakkene i Buskerud kolliderte en personbil med en brøytebil. Ingen personer ble skadd, men også dette skapte trafikale problemer.

Artikkeltags