Gå til sidens hovedinnhold

Snart starter arbeidet med å bygge reisverket til Håpets katedral

Artikkelen er over 1 år gammel

Prammen er ferdigbygd og sjøsatt, nå skal reisverket til Håpets katedral bygges. Den jobben skal nevenyttige kursdeltagere stå for.

Håpets katedral, som bygges på Isegran, er inspirert av stavkirkene. Håpet er at katedralen skal stå ferdig til sommeren. I løpet av oktober og november inviterer prosjektledelsen til kurs i blant annet lafteteknikk.

Unikt kurs

Det første kurset avvikles i tidsrommet 12. – 16. oktober. Det andre strekker seg fra 11. til 17. november. Fristen til å melde seg på er satt til 30. september.

Kurset er bygget opp rundt fire bolker: Tradisjonell skogdrift, lafteteknikk, stav- og reisverk og bærekonstruksjoner. Man kan velge å være med på én eller flere bolker.

– Dette er et unikt kurs. Kursdeltagerne skal nemlig være med på bygge reisverket til prammen, under kyndig veiledning av to av landets fremste fagfolk innen norsk tradisjonshåndverk, sier prosjektleder Anne Skauen.

Erfarne håndverkere

De to, Henning Olstad og Steinar Moldal, har begge lang erfaring innen norsk tradisjonshåndverk og har skrevet flere fagbøker om lafting og bærekonstruksjoner.

Byggeleder Andreas Pagander forteller om et helt spesielt kursopplegg.

– Vi gjør det på gamlemåten. Blant annet skal vi ut i skogen og hugge tømmer som skal bli sperrer på katedralen. Verktøyet som skal brukes er øks og håndsag, og tømmeret skal fraktes ut av skogen med hest.

Håpets Katedral handler om å forvandle vondt til godt og vise at det skapes håp når man samarbeider. Prosjektet er åpent for alle religioner, og skal være et møtested mellom mennesker på tvers av alder, nasjonalitet og tro. Havet binder mennesker sammen. Det skal også denne katedralen gjøre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.