På sosiale medier søker Wolt nå etter såkalte budpartnere som kan være med og bidra når selskapet skal starte opp i Fredrikstad.

Plattformselskapet har bud som leverer mat fra restauranter og andre tjenester, hjem til folk.

Til Fredriksstad Blad opplyser daglig leder i Wolt, Elisabeth Stenersen, at planen er å starte opp i Fredrikstad i løpet av høsten.

– I første omgang trenger vi 150 budpartnere til lansering og gjennom vinterhalvåret i Fredrikstad. Vintersesongen er høysesong for levering fordi mange ønsker varer og mat på døren når det blir kaldt ute, sier Stenersen.

Har 85 bud – skal ha 82 til

Men i Fredrikstad kommer de til å møte konkurranse i Foodora, de rosa budene som har vært synlige i bybildet siden de startet opp i 2019.

De vil også trappe opp konkurransen kraftig. I øyeblikket har de 85 bud i Fredrikstad, men i løpet av vinteren har de planer om å øke med ytterligere 82 bud i byen.

Det er med andre ord ventet nesten en dobling og gjør at de to selskapene til sammen vil ha over 300 bud i byen.

– Rekordbehovet skyldes for det første at så mange er blitt glad i å få akkurat det de vil ha, levert på minutter. Pågangen er stor. For det andre trengs det ekstra mange til å dekke behovet når vinterkulden setter inn, sier kommunikasjonssjef i Foodora, Mads Dokka Blybakken.

– Må bevise at vi er best

Stenersen i Wolt trekker frem at det er en fleksibel jobb hvor man kan jobbe når og hvor ofte man vil.

– Hvordan skal dere vinne konkurransen mot Foodora?

– Vi konkurrerer med Foodora i alle byer vi er til stede i. Mer konkurranse i Fredrikstad gir et bedre tilbud til kunder, restauranter, butikker og budpartnerne. Vi må bringe vårt «A-game» for å bevise at vi er best, sier Stenersen.

– Det betyr at vi må ha et bredt utvalg av restauranter og butikker, alt fra hamburger, sushi og pizza til blomster og leketøy. Vi må levere på tid til kunden, og dersom kunden opplever noe kluss med leveringen, skal de få oppleve en av bransjens beste kundeservice.

– Stort uforløst markedspotensial

Foodora, som har vært i byen i tre år allerede, tar gjerne opp hansken mot konkurrenten.

– Hva slags betydning har Wolt for at dere trapper opp satsingen her – og hvordan skal dere vinne konkurransen?

– Vi ønsker Wolt hjertelig velkommen etter. Konkurranse er vi vant til, og konkurranse er vi glade i, sier Blybakken.

– Det er så stort uforløst markedspotensial for hurtighandel at det handler mer om å endre vaner og bygge et marked enn sylskarp konkurranse. Vi har de beste vilkårene for bud, et knallgodt utvalg og legger utrolig mye krutt ned i å være en god partner for restaurantene og butikkene. Sånt blir det fornøyde kunder og partnere av.

Slapp streik

Natt til onsdag ble Fellesforbundet og Hovedorganisasjonen Virke hos Riksmekleren enige om en avtale for budene i Foodora.

De organiserte i matleveringstjenesten får en lønnsøkning på 3,7 prosent, akkurat som frontfaget.

Grunnlønnssatsene øker med 1,50 kroner i timen, mens budene også får en økning på 1,40 kroner per levering. Samtidig har også garantilønnssatsene økt med 4,75 kroner i timen.