Gå til sidens hovedinnhold

Smurfe-fylket Østfold – og snart kommer Viken og tar oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Frode Nilsen til FB-kommentar om smurfe-fylket: – Østfold har ni stortingsrepresentanter. Hvor de er og hva de gjør når «våre» store saker skal kjempes igjennom, kan man fort bli usikker på.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Sjefredaktør Jon Jacobsen i FB hadde fredag 11.10. en viktig artikkel om det politisk glemte Østfold. Innholdet i artikkelen er lett å være enig i. Østfold har i mange tiår vært en politisk salderingspost og listen over store tapte saker er en lang og trist lesning. Jacobsen stiller mange spørsmål, men glemmer i farten svarene. Kanskje er det bevisst for de kan være mange.

Ett av svarene er ganske åpenbart: Skal Østfold ha gjennomslag for store og betydningsfulle samfunnsprosjekter, må vi ha folkevalgte som er godt synlige i det politiske landskapet.

Østfold har ni stortingsrepresentanter. Hvor de er og hva de gjør når «våre» store saker skal kjempes igjennom, kan man fort bli usikker på. Støynivået fra disse virker uansett ikke å være sjenerende høyt. Skal Østfold prosjektene vinnes må vi ha folkevalgte som virkelig vil stå i rampelyset, som er «på hugget» er uredde og som aktivt og høylytt påkaller offentlighetens oppmerksomhet.

■ Vi vil se Østfold-politikerne i debattprogram på TV.
■ Vi vil gjerne høre dem ofte i Politisk kvarter og Dagsnytt 18.
■ Vi vil bli oppfordret til protestaksjoner når jernbanens dobbeltspor etter Moss står i fare for å raderes ut.
■ Vi vil se og høre dere høyt og tydelig, ikke bare hver gang det er kommune- eller stortingsvalg.

Tross alt er det jo deg og meg, hver enkelt av oss som aksepterer at dette skjer og som med vår stemmeseddel avgjør hvem som representerer oss.

Kunne det være et journalistisk prosjekt å sette våre stortingsrepresentanter i fokus? Hvem er de? Hvilke saker har de fremmet? Hvordan mener de dagens Østfold skal overleve i det nye Viken? Hvilke hovedprioriteringer har de for å sikre vekst og utvikling og at ikke «det gamle Østfold»havner enda mer i bakleksa med det nye fylket?
Spørsmålene er mange og usikkerheten blant oss stor.

Det er selvfølgelig enkelt å legge skylden på alle andre. Tross alt er det jo deg og meg, hver enkelt av oss som aksepterer at dette skjer og som med vår stemmeseddel avgjør hvem som representerer oss. Østfoldingen er et tilbakelent og godlynt folkeferd og det er mye positivt ved det, men kanskje det nå har gått for langt og at det er på tide å vekke «Østfold-rebellen» før Viken kommer og tar oss.

Kommentarer til denne saken